Pulitzer's Bar

Rooftop de Bijenkorf Amsterdam omgetoverd tot Pulitzer’s Bar

Onze Daniëlle mocht gisteren met een select gezelschap de cocktails alvast even voorproeven bij Pulitzer’s Bar op het dakterras van de Amsterdamse Bijenkorf. Als je dit artikel leest op de dag van publicatie kun je de bewegende beelden nog terugvinden in de stories op haar Instagram-account. “Een heerlijk centraal, maar toch goed verstopt topplekje waar je gezellig hoog op de Dam kunt genieten van het ondergaande zomerse zonnetje al nippend aan een van de heerlijke cocktails onder het genot van Jazzy deuntjes. Een aanradertje voor een onvergetelijke avond met uitzicht over het historische centrum van Amsterdam!”

Van 12 t/m 15 juli

Vanaf vandaag t/m zondag, van 12 t/m 15 juli, strijkt de befaamde Pulitzer’s Bar van Pulitzer Amsterdam neer op de bovenste etage van de Bijenkorf. Gedurende vier dagen worden de rooftop en binnenbar van restaurant The Kitchen in de Bijenkorf omgetoverd tot een klassieke art-deco cocktailbar. Het indrukwekkende design van de Pulitzer’s Bar met warme tinten, fluwelen zitjes en ontelbare boeken wordt nagebootst op de rooftop. Je kunt genieten van Jazzy pianoklanken en een speciaal cocktailmenu: alles staat in het teken van Pulitzer’s Bar – een tijdloze hotelbar aan de Amsterdamse Keizersgracht die het traditionele cocktailvakmanschap combineert met hedendaagse invloeden.

Een speciaal cocktailmenu

Speciaal voor deze samenwerking, is de Bee’s Knee no.3 cocktail gecreëerd. Bij het proeven van deze honingzoete cocktail, laat de nasmaak een kleine bijenachtige prik in de mond achter door de kick van de gembersiroop. Verder bevat de Bee’s Knee no.3 Damrak Gin, citroensap, huisgemaakte honingsiroop en gekruide sinaasappel ginger ale. De goudgele cocktail wordt exclusief op deze avonden geserveerd.

Naast de Bee’s Knee no.3 (€12) cocktail zijn ook de volgende cocktails te verkrijgen:

Summer of 1922 | €15
Ingrediënten: zoete vermout, jasmijn thee, Rieslingwijn, Fernet Branca, tonic

French 75  | €15  
Ingrediënten: Damrak Gin, champagne, limoensap, huisgemaakte suikersiroop

Last Chapter  |  €13  
Ingrediënten: Hendricks Gin, huisgemaakte “roze citrus” sap, huisgemaakte “einde van de werkdag” siroop

Raspberry Lemonade (mocktail) | €9    
Ingrediënten: huisgemaakte frambozensiroop, sodawater, limoensap

De Bijenkorf – Rooftopbar
Dam 1
Amsterdam

 

Meer culinair nieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!