PhoneCell: glazen kluis tegen smartphoneverslaving

Afgelopen week kondigden Ingmar Larsen en Maarten Langbroek, initiatiefnemers van Distractagone, een nieuw product aan als oplossing tegen smartphoneverslaving. De PhoneCell is een glazen koepelvormige kluis waarin je je smartphone tijdelijk achter slot en grendel zet. Daarmee dwingen smartphoneverslaafden zichzelf om hun smartphone aan de kant te schuiven en zich zonder afleiding te richten op echt belangrijke zaken. Wij vonden dit probleem zeer herkenbaar en daarom deze oplossing des te interessanter. Wat is de PhoneCell precies en wat heb je eraan?

Een elegante glazen stolp met een meedogenloze werkwijze

De PhoneCell is in het leven geroepen om de gevolgen die smartphoneverslaving met zich mee brengt tegen te gaan. Het is een elegante glazen stolp waarin je de smartphone opsluit. Je stelt de gewenste smartphonevrije tijd eenvoudig in en drukt op de knop om de tijdsvergrendeling te starten. De koepelvormige kluis ontgrendelt pas als de ingestelde tijd voorbij is. Tot die tijd ben je overgeleverd aan zaken die er echt toe doen, zoals vrienden, familie of andere activiteiten.

Getriggerd en afgeleid op de meest ontspannen momenten

“Ik denk dat veel mensen stiekem moeten toegeven dat ze vaker naar de smartphone kijken dan hun lief is”, aldus Ingmar Larsen, bedenker van PhoneCell. “Zelfs op de meest ontspannende momenten raak je getriggerd en afgeleid van pop-ups en meldingen op je scherm. De PhoneCell dwingt je om je smartphonegewoontes in te perken waardoor je je onverminderde aandacht weer naar dat heerlijke avondvullende gesprek of dat goede boek gaat. Daarmee is de PhoneCell een product dat niemand wil, maar iedereen nodig heeft.”

De PhoneCell wordt in twee versies geleverd

De PhoneCell wordt in twee versies geleverd. De PhoneCell Original, leverbaar in de kleuren zwart en wit, is online beschikbaar voor pre-ordering en heeft een prijs van €99. De PhoneCell Walnut editie kenmerkt zich door de walnootkleurige basis en is online beschikbaar voor een prijs van €139. Beide producten worden vanaf begin 2022 geleverd.

Er passen maximaal twee telefoons tegelijk onder de glazen stolp, waar vanuit het ook mogelijk is om je telefoon direct op te laden. Met je wireless oortjes kun je altijd opnemen in geval van een noodsituatie. 

Het product is inmiddels beschikbaar voor pre-ordering, kijk voor meer informatie op de website.