Obagi Professional-C Serum

Obagi Professional-C Serum review

Bevat jouw dagelijkse skincare routine al een vitamine C serum? Vitamine C is namelijk een van de weinige cosmetische ingrediënten die bewezen resultaat biedt als het gaat om verbetering van de huid. Wij hebben hier op de redactie al heel wat verschillende vitamine C serums mogen uitproberen. Maar vandaag introduceren wij een favoriet van ons: het Obagi Professional-C Serum.

Wat doet vitamine C voor je huid

Vitamine C is van groot belang bij de vorming van collageen en collageen zorgt ervoor dat de huid haar stevigheid behoudt. Het gaat hiermee verslapping van de huid en de hierdoor veroorzaakte rimpelvorming actief tegen. Daarnaast vermindert het bestaande pigmentvlekken en helpt het de vorming van nieuwe pigmentvlekken te verminderen. Vitamine C is een actieve antioxidant die uv-schade beperkt en draagt bij aan de vermindering van klachten bij acne en rosacea. Kortom: een absolute must als het gaat om dagelijkse skincare.

Het Obagi Professional-C Serum

De afgelopen weken heb ik het Professional-C Serum van het luxe skincare merk Obagi uit mogen proberen en ik moet eerlijk zeggen: ik ben erg enthousiast. Als jullie mij volgen via mijn social media kanalen, weten jullie dat ik een pigment gevoelige huid heb. Een goede zonnebrand en een fijn vitamine C serum zijn voor mij dan ook een absolute dagelijkse must om mijn huid te beschermen en zo gezond mogelijk te houden. Zeker nu de zonnige seizoenen weer aangebroken zijn. Het Obagi Professional-C Serum dat ik getest heb, bevat 20% L-ascorbic acid (vitamine C). Je kunt echter ook kiezen voor de 15% variant en zelfs de 10% variant. Deze laatste is vooral geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Het serum is geschikt voor zowel de vettere als de drogere huid. Het belooft de huid te hydrateren, te kalmeren en ontstekingsreacties te verminderen. Langdurig dagelijks gebruik zorgt bovendien voor vermindering van fijne lijntjes en rimpeltjes. Let’s give this a try!

Het gebruik

De afgelopen vier weken heb ik iedere ochtend 4-5 druppeltjes van het serum met het pipetje aangebracht op mijn gereinigde huid. Ik liet het serum een minuut of tien intrekken en ging daarna verder met mijn skincare routine: dagcrème en vervolgens een goede zonnebrandcrème met factor 30. Vooral dit laatste is van groot belang wanneer je een vitamine C serum gebruikt. Het serum ruikt heerlijk fris naar sinaasappels en trekt snel in. Wat mij direct opviel is dat mijn huid niet trekkerig aanvoelde na het aanbrengen. Dit heb ik wel ervaren met een aantal andere vitamine C serums.

Na vier weken testen vielen mij de volgende dingen op: mijn huid heeft echt een natuurlijke gezonde glow wanneer ik ’s ochtends wakker word. Ze voelt zacht en gehydrateerd aan, terwijl ik nog geen enkel verzorgingsproduct gebruikt heb op dat moment. Ik heb geen nieuwe pigmentvlekjes op mijn huid gespot, ook al ben ik veel buiten. Mijn bestaande pigmentvlekjes blenden keurig in bij mijn huidskleur. Ze zijn niet erger geworden, iets wat normaal bij mij wel gebeurt vanaf de lente. Daarnaast vind ik het product erg zuinig in gebruik. Kortom: ik ben erg enthousiast over het Obagi Professional-C Serum en hoop dat de resultaten de komende maanden nog beter zichtbaar worden. Een aanrader!

Prijs en beschikbaarheid

De drie Professional-C Serums zijn beschikbaar via de website van Obagi. Het 10% vitamine C serum (geschikt voor de gevoelige huid) voor €81, het 15% vitamine C serum voor €97 en het 20% vitamine C serum voor €115.

– Xoxo –
Daniëlle