image skincare

Maak je huid lenteklaar met deze IMAGE Skincare serums

Hoewel we nog niet echt hebben kunnen genieten van warm lenteweer, zijn de lentekriebels al behoorlijk aanwezig. We snakken naar langere dagen, lichte ochtenden en het zonnetje op ons gezicht. Maar de kans is groot dat je huid straks geen baat meer heeft bij de skincare producten die je gedurende het winterseizoen gebruikte. Hoog tijd om je skincare routine alvast goed onder de loep te nemen. Hét product dat deze lente niet mag ontbreken? Dat is ongetwijfeld een serum: een krachtig vitaminebommetje, maar zonder de huid te verzwaren. Wij zetten drie fijne serums van IMAGE Skincare voor je op een rij.

Reset je skincare routine

De lente is het ideale moment om je skincare routine te resetten. Natuurlijk behoud je de basics: een goede cleanser, een beschermende dagcrème met SPF, een voedende nachtcrème. Maar voeg daar ook – elke ochtend en avond – een serum aan toe. Met een gezichtsserum kun je je op een huidconditie richten die je wil behandelen, in plaats van je huidtype. Denk aan huidveroudering, hyperpigmentatie of een gehydrateerde huid. En omdat serums hoog geconcentreerde ingrediënten bevatten, heb je maar een klein beetje nodig voor een effectief resultaat.

1. Boost je huid

Is de lange winter nog van je huid af te lezen? Niet gek, want rond deze tijd van het jaar is onze huid op haar dofst. Maar met het VITAL C – Hydrating Anti-Aging Serum (50 ml €86,50) van IMAGE Skincare geef je je huid binnen no-time een frisse oppepper. Het serum zit namelijk bomvol vitamine C, één van de meest geliefde ingrediënten in de beautywereld. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in de bescherming van je huid, maar vermindert ook pigmentvlekken, stimuleert de productie van collageen en geeft je huid een intensieve hydratatie boost. Een absolute must in je dagelijkse skincare routine!

2. Bescherm en kalmeer

Tijdens zonnige lentedagen zoeken we met z’n allen massaal de buitenlucht op. En dit betekent dat je huid best een beetje bescherming kan gebruiken. Wanneer de huidbarrière – het afweersysteem van de huid – optimaal werkt, verliest je huid namelijk minder vocht en is het beter bestand tegen invloeden van buitenaf. De oplossing? Niacinamide, ofwel vitamine b3. Deze vitamine zorgt voor de aanmaak van natuurlijke huidvetten die de huidbarrière versterken. Het IMAGE Skincare ORMEDIC – Balancing Antioxidant Serum (30 ml €80) bevat deze krachtige vitamine en helpt alle huidtypen in balans te brengen, te herstellen en te ondersteunen op natuurlijke wijze.

3. Pigmentatie-powerhouse

Wist je dat hyperpigmentatie of pigmentvlekken tegenwoordig één van de meest voorkomende huidproblemen is? De oorzaak van hyperpigmentatie is een toename van pigment in je huid, dat kan aangeboren zijn of zich later ontwikkelen. Bijvoorbeeld door (overmatige) blootstelling aan de zon of een verandering in hormonen. Het ILUMA – Intense Brightening Serum (27 ml €61,50) van IMAGE Skincare is een waar pigmentatie-powerhouse. Dit lichte en gel-achtige serum gaat huidirritaties en roodheid tegen. Maar het belangrijkste: het serum bevat een bijzondere samenstelling van bestanddelen die tyrosinase afremmen. Dit is het enzym in de huid dat een belangrijke rol speelt bij het pigmentontwikkelingsproces. Door dit enzym af te remmen, voorkom je dus dat er snel pigmentvlekken kunnen ontstaan. Zo kun je genieten van een stralende en glowy skin, het hele jaar door.

Beschikbaarheid en prijs

De bovengenoemde drie serums zijn online verkrijgbaar in de officiële IMAGE Skincare webshop en bij IMAGE Skincare Professionals. Ontdek alle andere IMAGE Skincare serums via deze link.