Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Mercedes-Maybach maakte deze week bekend dat er alsnog een machtige 6,0-liter 12 cilinder uitvoering komt van de Mercedes-Maybach S-Klasse, de Mercedes-Maybach S680 4Matic met 612 pk. Hiermee is Mercedes-Maybach één van de laatste merken die het nog aandurft om zo’n grote motor op fossiele brandstof in te bouwen in een model. Eigenlijk is de Mercedes-Maybach S-Klasse nauwelijks te onderscheiden van een Mercedes-Benz S-Klasse. En dan bedoelen we de buitenkant, want in de cabine is het verschil enorm. De S-Klasse van Mercedes-Benz is te beschouwen als het kwalitatief beste product van Mercedes-Benz, het afzonderlijke merk Mercedes-Maybach doet daar nog een schepje bovenop; de Mercedes-Maybach S-Klasse is het summum van luxueus autorijden. Eigenlijk toch wel jammer dat Mercedes-Maybach altijd de carrosserie van een bestaand Mercedes-Benz model neemt. In 2018 leek het erop dat Mercedes-Maybach toch met een eigen modellijn zou komen in de vorm van de Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Dit model werd in conceptvorm gepresenteerd op de Auto China 2018 in Beijing.

Mercedes-Maybach was erachter gekomen dat er in China een categorie kopers is die een nog exclusievere auto willen dan wat er op de markt is. De gepresenteerde Mercedes-Maybach Ultimate Luxury is een combinatie van een sedan en een SUV. 

De buitenkant

Het is meer een SUV dan een cross-over gezien de buitenmaten; een enorm bakbeest van 5,26 meter lang, 2,11 meter breed en 1,76 meter hoog. Het design is zondermeer opvallend te noemen, onvergelijkbaar met wat er in dit segment op de markt is. Mercedes-Maybach heeft vooral naar de Chinese markt gekeken, waar qua carrosserievorm een voorkeur voor sedans bestaat. De Ultimate Luxury is dan ook te zien als een gigantisch opgehoogde sedan. Is het eindresultaat mooi te noemen? Nou dat is dus erg persoonlijk… je kunt wel zeggen dat het een opvallende auto is met een majestueuze uitstraling. 

De binnenkant

Ook het interieur is “something you’ve never seen before”.  Veel rosé goud, chroom, houtpanelen en  wit leer. Kijk naar de foto’s en de video’s; het is een overdonderend geheel. Waar je een champagnekoeler met bijbehorende glazen zou verwachten tovert de Ultimate Luxury een thee servies naar boven. Op z’n Chinees zullen we maar zeggen.

De auto verwacht dat een chauffeur de auto bestuurt, de eigenaar zit achterin, omgeven door super de luxe mogelijkheden; massages, luchtverfrissers, sfeerverlichting en rustgevende geluiden. De bijzonder comfortabele stoelen zijn volledig naar alle wensen in te stellen. Bijzonder is ook dat de spraakbesturing zich aanpast aan de stem van de gebruiker en zich nieuwe woorden/taalgebruik kan aanleren. 

Elektrische aandrijflijn

De Ultimate Luxury wordt aangedreven door vier elektromotoren, in totaal 750 pk sterk. Elk 24 inch wiel wordt aangedreven door een eigen motor. De Mercedes-Maybach Ultimate Luxury heeft een accupakket van 80 kWh aan boord, voldoende voor een bereik met volle accu van 500 kilometer. De topsnelheid is beperkt tot 250 km/h. 

Snelladen kan met een laadvermogen tot 350 kW.  In slechts vijf minuten is er weer voldoende vermogen voor een extra bereik van ongeveer 100 kilometer. De accu kan ook door inductie contactloos worden gevuld.

Te bestellen? 

Nee, helaas…. Mercedes-Maybach heeft het niet aangedurfd om de Ultimate Luxury in productie te brengen. Dan toch maar een Mercedes-Maybach S680 4Matic bestellen!

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury-2
Mercedes-Maybach Ultimate Luxury-3
Mercedes-Maybach Ultimate Luxury-4
Mercedes-Maybach Ultimate Luxury-5
Mercedes-Maybach Ultimate Luxury-6
Mercedes-Maybach Ultimate Luxury-7
Mercedes-Maybach Ultimate Luxury-8
Mercedes-Maybach Ultimate Luxury-9
Mercedes-Maybach Ultimate Luxury-10
Mercedes-Maybach Ultimate Luxury-11
Kijk voor meer informatie op https://www.mercedes-benz.com/