Mercedes-Maybach S-Klasse

Nieuwe Mercedes-Maybach S-Klasse

De Mercedes-Benz S-Klasse is het beste wat Mercedes-Benz in de limousine-lijn te bieden heeft, maar Mercedes kwam erachter dat er een categorie kopers is die een nog exclusievere auto willen. Denk aan de nieuwe superrijken in Rusland, China en andere opkomende landen. Voor deze kapitaalkrachtige kopers heeft Mercedes de Mercedes-Maybach S-Klasse opgericht.

Verschil met de normale Mercedes-Benz S-Klasse

Het verschil met de normale Mercedes-Benz S-Klasse uit zich hoofdzakelijk aan de binnenkant, in de cabine dus. Hier tref je een zeer exclusieve uitrusting aan met overweldigende luxe. De auto is 5,47 meter lang en dat is weer 2 centimeter langer dan de uitgaande versie van de limousine en 29 centimeter langer dan de standaard S-Klasse.

Dus parkeren aan de grachten kun je wel vergeten. Maar goed, dat is niet jouw probleem dan, want een van de uitgangspunten bij het ontwikkelen van deze auto is dat je chauffeur achter het stuur zit.

Sinds de introductie van de Mercedes-Maybach S-Klasse in 2015 zijn er wereldwijd zo’n 60.000 exemplaren verkocht. En nu is het dus tijd voor de nieuwe uitvoering van de toplimousine. Eind dit jaar komt de auto in Duitsland, de VS en China op de markt, de rest van Europa moet wachten tot komende zomer. 

Maybach

De oorsprong van het Duitse Maybach ligt in 1909, toen Wilhelm Maybach en Ferdinand Graf von Zeppelin de motorenfabriek oprichtten voor inbouw in Zeppelins. Die werden verboden voor Duitsland na de 1e Wereldoorlog, daarom richtte Maybach zich op de productie van superluxe limousines. De zware motoren van Maybach werden in de 2e Wereldoorlog massaal gebouwd voor de superieure Duitse Panzer en Tiger tanks. Na de oorlog volgde een doorstart als reparatiebedrijf voor auto’s van diverse merken waarna Daimler-Benz het bedrijf in 1960 opkocht om speciale versies van Mercedes-Benz auto’s te bouwen. Vanaf 1997 werden er automodellen onder de naam Maybach gemaakt. Eind 2013 werd de allerlaatste Maybach gebouwd, voortaan werden alleen Mercedes-Maybach’s geproduceerd.

De buitenkant

Aan de buitenkant is de nieuwe Mercedes-Maybach S-Klasse dus te herkennen aan z’n lengte ten opzichte van de standaard S-Klasse. Ook de two-tone kleurencombinaties zijn afwijkend. Verder vallen de speciale grille, wielen en Maybach-logo’s op. Het design is verder niet opvallend te noemen, eerder wat aan de saaie kant. 

De binnenkant

Mercedes-Maybach gaat er vanuit dat je chauffeur rijdt en dat je zelf achterin zit, in de supercomfortabele werk-en ontspanningsruimte. De beide stoelen achterin zijn elektrisch uitgebreid te verstellen, inclusief een lig-slaap stand. Nek, schouderverwarming en massagefuncties in de stoelen laten je optimaal ontspannen. Inzittenden achterin kunnen zelf op hun eigen beeldschermen rit-informatie, klimaatregeling en multimedia regelen. Het comfort in de auto wordt ondersteund door het actieve onderstel en de luchtvering. Camera’s scannen de weg voor de auto en bereiden de vering voor op aankomende oneffenheden. Alles om een vliegend tapijt te evenaren. De Mercedes-Maybach S-klasse heeft alle laatste innovaties op het gebied van veiligheid en autonoom rijden aan boord en in de tweede helft van 2021 wordt ook Drive Pilot actief. Hiermee kan de auto helemaal zelf rijden op de snelweg en in druk verkeer. Wat dit voor de functie van chauffeur inhoudt laat zich raden.

Aandrijving Mercedes-Maybach S-Klasse

Mercedes-Maybach heeft nog niet bekend gemaakt welke krachtbronnen er ingebouwd worden in de nieuwe Mercedes-Maybach S-klasse. Wij gaan er van uit dat het motoren met elektrische (mild-hybride) ondersteuning worden, die ook al in andere modellen leverbaar zijn. Denk aan de V12 motor met 630 pk en de 4,0-liter V8 met 557 pk.

Vision Mercedes-Maybach 6

Allemaal goed en wel met die nieuwe Mercedes-Maybach S-klasse, maar wij van Lifestyle NWS zitten eigenlijk met veel meer spanning te wachten op de definitieve versies van de enkele jaren geleden getoonde Vision Mercedes-Maybach 6, zowel de 2+2 Coupé als de Cabriolet. Zie de bijgaande filmpjes. Mercedes-Maybach zou bij het op de markt brengen van deze designjuweeltjes per direct van z’n saaie oude mannen imago af zijn!

Mercedes-Maybach S-Klasse-2
Mercedes-Maybach S-Klasse-3
Mercedes-Maybach S-Klasse-4
Mercedes-Maybach S-Klasse-5
Mercedes-Maybach S-Klasse-6
Mercedes-Maybach S-Klasse-7
Mercedes-Maybach S-Klasse-8
Mercedes-Maybach S-Klasse-9
Mercedes-Maybach S-Klasse-10
Mercedes-Maybach S-Klasse-11
Mercedes-Maybach S-Klasse-12
Mercedes-Maybach S-Klasse-13
Mercedes-Maybach S-Klasse-14
Mercedes-Maybach S-Klasse-15
Mercedes-Maybach S-Klasse-16
Mercedes-Maybach S-Klasse-17
Mercedes-Maybach S-Klasse-18
Meer auto artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!