Mercedes-AMG-CLE-53-4Matic-Coupe

Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupé

Mercedes-Benz bouwt zijn nieuwe klasse, de CLE, snel uit. De CLE is de opvolger van de C-klasse coupé en de E-klasse coupé. Nu komt ook de Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupé op de markt. Een echte AMG dus met een 449 pk sterke motor en een sprint van stilstand naar 100 km/h in 4,2 seconden. Hiermee is deze auto zeg maar de instapper van Mercedes voor performance-coupés. De auto staat garant voor spectaculaire prestaties en optimaal rijdersplezier.

De buitenkant

Het is een AMG, dus met de kenmerkende grille (“shark nose”) met verticale spijlen. Mercedes heeft er alles aan gedaan om de sportwagen er agressief, maar toch aantrekkelijk, uit te laten zien. Met sideskirts, een diffuser, vier ronde knalpijpen en een achterspoiler. Uiteraard is de auto helemaal geschikt gemaakt voor het rijden op hogere snelheden. De standaard 19-inch wielen worden geremd met schijven die vóór een diameter hebben van 37 centimeter en achter 36 centimeter. De Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupé heeft een lange motorkap met twee powerdomes. De coupé-kenmerken zijn verder de onder een schuine hoek geplaatste voorruit, het aflopende dak en een korte achterkant.

Aan de gespierde achterzijde zien we tweedelige led-achterlichten met driedimensionale lichtunits. De achterlichten zijn met een donkerrood designelement met elkaar verbonden, waardoor de breedte wordt benadrukt.

De binnenkant

Ook aan de binnenkant vallen de AMG kenmerken op. Twee sportstoelen voorin, bekleed met microvezel en kunstleer en AMG-specifieke graphics, rode contrastsiernaden en rode veiligheidsgordels. De passagiers achterin zitten wat krapper, maar hebben toch twee volwaardige zitplaatsen.

Er zitten meerdere digitale panelen op het dashboard, waarbij het 11.9-inch scherm voor het nieuwste  MBUX infotainmentsysteem in het midden het meest gebruikt zal worden.  Achter het stuurwiel is een 12,3-inch scherm voor het digitale instrumentarium aangebracht, waarbij de weergavestijl zelf is aan te passen naar weergavestijlen “Klassiek”, “Sport” en de exclusieve AMG- “Supersport”. Via AMG Dynamic Select zijn de verschillende rijmodi “Slippery”, “Comfort”, “Sport”, “Sport+” en “Individual” in te stellen. Met de “M”-knop kan de bestuurder direct overschakelen naar handmatig schakelen met de stuurschakelpaddles. De auto heeft een dubbelspaaks AMG Performance-stuurwiel met afgevlakte onderzijde en geïntegreerde toetsen.

De aandrijving

De 3,0 liter zescilinder lijnmotor levert een vermogen van 449 pk. De in de transmissiebehuizing geïntegreerde startdynamo levert kortdurig een extra vermogen van 23 pk. De dynamo voedt ook het 48V-boordnet. De Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupé heeft het nieuwste model AMG SPEEDSHIFT TCT 9G-transmissie aan boord met de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+. Het brandstofverbruik is met 9,7-9,3 l/100 km laag te noemen in verhouding tot de spectaculaire prestaties van de 3,0 liter zescilinder motor. De topsnelheid is afgesteld op 250 km/h en kan met het optionele AMG Driver’s Package worden verhoogd tot 270 km/h. 

Het is nog even afwachten wat de Nederlandse vanaf prijs gaat worden voor deze indrukwekkende sportwagen.

Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupé
Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupé-3
Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupé-4
Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupé-5
Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupé-6
Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupé-7
Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupé-8
Mercedes-AMG-CLE-53-4Matic-Coupe-9

Meer informatie over de Mercedes-AMG CLE 53 4Matic Coupé vind je hier.