Ode à la Nature

Maison Perrier-Jouët en Atelier Montex onthullen ultra-prestigieuze Ode à la Nature editie

Ruim tweehonderd jaar staat Maison Perrier-Jouët (est. 1811) bekend om haar excellente champagnes en passie voor kunst en natuur. Deze passie komt tot leven in de Perrier-Jouët Objets Extraordinaires Collection. De nieuwste editie binnen deze collectie werd gisteren in Parijs tijdens de Haute Couture Week onthuld. Deze Ode à la Nature – Libellule editie is een zeldzaam ornament gecreëerd in samenwerking met het prestigieuze Atelier Montex (est. 1939), een toonaangevend Frans borduuratelier gevestigd in Le 19M, waar Chanel zijn Métiers d’Art onder één dak heeft.

Ode à la Nature-2

Voor de creatie van de Ode à la Nature – Libellule, haalde Atelier Montex haar inspiratie uit de uitgebreide collectie van Franse Art Nouveau kunstwerken in het Perrier-Jouët’s Maison Belle Éoque in Epernay – eveneens de grootste privécollectie van Franse Art Nouveau in Europa. Het ontwerp dat gisteren lanceerde ontleent zijn complexe structuur aan een notenhouten tafel door Emile Gallé, de befaamde kunstenaar die ook het iconische anemoon motief ontwierp dat de Belle Époque flessen van Perrier-Jouët siert.

De ambachtslieden van Atelier Montex hebben een volledig jaar met toewijding gewerkt aan het perfectioneren van de Libellule, waarbij meer dan 75 uur ambacht besteed is aan het met de hand aanbrengen van verfijnde details. Met slechts 10 exemplaren wereldwijd (elk ter waarde van €100.000) belichaamt Libellule de zeldzame en kostbare schoonheid die het champagnehuis definieert. 

Ode à la Nature-3

Tijdens de Haute Couture Fashion Week in Parijs werd Ode à la Nature – Libellule onthuld in de Perrier-Jouët Suite van Hôtel Lutetia. Geselecteerde gasten, waaronder bewonderaars van haute couture en connaisseurs van de Belle Époque cuvées, werden uitgenodigd om deze luxueuze ruimte te ervaren. Getransformeerd tot een etalage van creativiteit en knowhow, met historische Art Nouveau-stukken en een exclusieve proeverij begeleid door keldermeester Séverine Frerson.

De Ode à la Nature – Libellule omhult een majestueuse Jeroboam Perrier-Jouët Belle Époque 2008. Bij aankoop ontvangen gelukkige eigenaars in opvolgende jaren eveneens de zeldzame Jeroboam Belle Époque 1999 en 2012, elk met hun unieke karakter en expressie. Deze jaargangen, zorgvuldig gekozen door keldermeester Séverine Frerson, belichamen de hoogste kwaliteit en verfijning van Maison Perrier-Jouët. De Belle Époque 2008 staat bekend om zijn delicate evenwicht, terwijl de 1999 uitblinkt in extravagantie met overvloedige aroma’s van witte bloemen en exotisch fruit. De Belle Époque 2012 combineert frisheid met weelderige tonen van witte bloemen, peer en citroen. Deze vintages vormen een eerbetoon aan de sublieme savoir-faire van het Huis en bieden een ongeëvenaarde ervaring van tijdloze elegantie en uitzonderlijke kwaliteit.

Verkoopinformatie 

De Ode à la Nature – Libellule door Perrier-Jouët en Atelier Montex is voor een prijs van €100.000 in zeer beperkte oplage beschikbaar voor aankoop. Van slechts 10 exemplaren wereldwijd, is er 1 beschikbaar op de Nederlandse markt die direct via Pernod Ricard’s exclusieve platform ‘Le Cercle’ beschikbaar zal zijn. 

Over Perrier-Jouët

In 1811 richtten Pierre-Nicolas Perrier en Rose-Adélaïde Jouët samen Maison Perrier-Jouët op, een van de eerste champagnehuizen die een vrouwelijke naam zal dragen. Bekend om haar romantische karakter en verfijnde smaak, behaalt dit prestigieuze huis een indrukwekkende kwaliteit met wijngaarden in het hart van de Gouden Driehoek van Champagne. Tevens werd het huis bekroond met vijf gouden medailles op de Champagne & Sparkling Wine World Championships van 2019. Meer informatie vind je hier.