est5

Est. is delicaat en sprankelend, zonder alcohol

Na 14 maanden voorbereiding brengt een Amsterdamse groep sommeliers, muzikanten & creatieven vol trots hun eerste creatie op de markt: Est. Een drankje waarmee geproost kan worden, zonder dat daar alcohol aan te pas komt. Een gamechanger in verantwoord genieten. Established Sparkling Tea is een innovatief, alcoholvrij, gastronomisch alternatief voor mousserende wijnen dat vanaf nu voor de Horeca verkrijgbaar is via De Bruijn in Wijnen en online.

Het leven vieren met een puur product

De mooie momenten van het leven vieren met een puur product, dát is wat de oprichters achter Established misten in het huidige aanbod van chemisch gefabriceerde non-alcoholische wijnen. Uit frustratie besloten ze de oplossing zelf te creëren: Established, een elegante mousserende thee die alles in zich heeft – behalve alcohol.

Gemaakt door theemeesters

Aan de basis staan twee Amsterdamse theemeesters, Wesley Schipper en Maarten Riebeek. De één een gouden medaillewinnaar bij de Global Tea Finals, de ander steevast op zoek naar nieuwe manieren om met thee gastronomische ervaringen naar grotere hoogten te tillen. Beiden werken momenteel bij restaurant MOON in Amsterdam en staan bekend om hun vernieuwende en verfijnde smaakcombinaties.
In 2023 goot het duo, met de zeven bevriende medeoprichters, al hun kennis, liefde en 15 jaar thee-ervaring in Established Sparkling Tea. Een nieuw, non-alcoholisch alternatief voor wijn dat de gouden combinatie van smaak en plezier in zich heeft.

Geuren springen uit je glas

Hun eersteling is een sprankelende mix op basis van Gunpowder- en Sencha thee, dat zorgt voor kruidigheid, verrijkt met frisse verveine. ‘We mikken op opvallende smaken en zijn niet bang om het anders te doen. Onze eerste creatie is een verfijnde blend waarin verschillende smaken zich gebalanceerd ontvouwen,’ licht Wesley toe.

De naam: Established Magnolia. Een mousserende thee met een levendige amberkleur en fijne bubbels. Geuren van Magnolia in de morgendauw, munt, verveine, potpourri en gedroogde rozenblaadjes springen je glas uit. Gevolgd door frisse appel, sinaasappelschil, kruidnagel en kaneel.

Een spannend randje

De smaak is verrassend zacht, met een spannend bittertje op de achtergrond en verfijnde tannines. Expressieve smaken van fruitige appel, gele pruim en in siroop gestoofde peer. In de finale de kruidigheid van verveine, aangevuld met een vleugje rook en een spannend randje dat je smaakpapillen bezig blijft houden. Net uit het ijs komt Magnolia van Established Sparkling Tea het best tot zijn recht, eventueel in combinatie met schaal- en schelpdieren, visgerechten en diverse kaassoorten.

‘Met Est. kunnen we het volledige spectrum aan smaken, aroma’s en kleuren, die thee kan bieden, laten zien. Daarbij willen we onze persoonlijke kennis en ervaring laten sprankelen in deze drank’, vertelt Maarten.

Established Sparkling Tea is alcoholvrij, laag in suiker, laag in calorieën, vegan friendly en niet te vergeten, een vernieuwende naam in de markt van alcoholvrije alternatieven voor wijn.

Established Sparkling Tea is online verkrijgbaar. Meer informatie over Est. vind je hier.

est-4
© Dennis Bouman
Beelden: Dennis Bouman