Huis ter Duin

Huis ter Duin heeft champagnebar geopend

Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk heeft afgelopen week een tijdelijke champagnebar: Petit Latour by Ruinart. Deze stijlvolle champagnebar is gevestigd op de eerste verdieping van het iconische hotel en geopend tot eind februari, volgend jaar. Bij Petit Latour is het mogelijk om diverse bijzondere champagnes te bestellen met bijpassende Franse gerechtjes. Je mag dan denken aan bijvoorbeeld crostini’s met zalm en Gillardeau-oester met champagne-mignonette. De bites zijn speciaal gecreëerd door chef Marcel van Lier van grote broer Latour, het door een Michelinster bekroonde restaurant van Huis ter Duin.

Zowel per glas als per fles te bestellen

Op de kaart van Petit Latour staan verschillende champagnes die zowel per glas als per fles te bestellen zijn, zoals Ruinart Blanc de Blancs. Ook een zeer exclusieve champagne als Dom Ruinart Blanc 2009 is verkrijgbaar by the glass, wat een unicum is. Naast champagnes staat een selectie van wijnen en cocktails op het menu. De fris ingerichte champagnebar in het klassieke hotel is niet alleen geopend voor hotelgasten van Huis ter Duin, maar richt zich juist ook op mensen van buiten het hotel die de laatste mooie momenten van 2021 willen vieren.

Het oudste champagnehuis

Petit Latour is een samenwerking tussen Grand Hotel Huis ter Duin en Ruinart. Bijzonder, want Ruinart is het oudste champagnehuis ter wereld. Het werd opgericht door monnik Dom Ruinart, een monnik met een vooruitziende blik. Hij voorzag dat bubbelwijn een groot succes zou worden. Hij heeft gelijk gekregen: ook de Nederlander drinkt steeds meer champagne. Dit jaar schijnt één van de beste champagnejaren ooit te worden. 

Openingstijden Petit Latour by Ruinart

  • Vrijdag vanaf 17.00 uur
  • Zaterdag vanaf 16.00 uur
  • Zondag van 12.00 uur – 19.00 uur
Huis ter Duin-2

Kijk voor meer informatie even op de website van Huis ter Duin.

Wij gaan zeker even een kijkje nemen!
Xoxo
Team Lifestyle NWS