Lifestyle NWS Culinair september 2019

Marlies schrijft over de meest smakelijke merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Echt vegetarisch!

Moshik Roth

Hoera! Ook vegetariërs kunnen nu klungelen met een broodje dat overstroomt van mosterdsaus. Want afgelopen maanden ontwikkelde tweesterrenchef Moshik Roth, groot groentefan, de vleesvrije versie van de HEMA-hotdog. Nu overal te krijgen. Tafel jij liever vegetarisch op stand? De sterrenchef heeft uiteraard ook een prachtig vegetarisch 7-gangenmenu in zijn eigen restaurant &moshik.

1 jaar eten bij Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Amsterdam is vijf jaar. En wie jarig is trakteert. In het geval van Foodhallen is dat geen cupcake of een snoepzakje. Maar 1 JAAR LANG ETEN! Voor €2000 kaant de winnaar in 1 jaar de Foodhallen leeg. Meedoen? Zet jezelf op aanwezig op het Facebookevent, bestel je (gratis) kaartje en zorg dat je er 4 oktober bij bent op het grote Foodhallen Fest. Daar kun je ook het nieuwe Foodhallenbiertje proeven en andere prijzen winnen. Sowieso wel in voor een feestje? Op 3 oktober luidt stamgast Richy Brown met muzikale vrienden het verjaardasweekend in tijdens XXL Bands & Bites. En op 5 oktober sluit Beats & Bites XXL het feestje af. Sidney Still, Phil Horneman & Kremlin Disko draaien 12 uur lang livemuziek.

BOAT&CO – De nieuwe buur van de Houthavens

Houthavens

Liever een goede buur dan een verre vriend? BOAT&CO is er voor beide. Het hotel combineert de vrijheid van thuis met een designinterieur en ‘t comfort van hotelservice. Alle kamers en appartementen komen met een ingerichte keuken en een plek om te werken, te eten en te ontspannen. Maar hier komt dat ‘net als thuis’ wel met wellness op de begane grond, een restaurant aan het water en om de zoveel dagen een brandschone kamer. Home, sweet hotel. Wat heb je daar als local aan? Nou… BOAT&CO is vooral ook een hele fijne buur. Door de kleine food kiosk en de bar kun je heerlijk een stuk uitwerken in de lobby, een cocktail drinken aan de bar of een van de lichte internationale gerechten verorberen. Chef Ricardo van Ede en zijn team koken een menu waarop simpelweg lekker nét iets verantwoorder is. Zonder gezondheidspoespas. Vanaf oktober 2019 reserveer je ook in restaurant Vessel aan de IJ-zijde van het pand.

Ondernemend diner @ Envy

envy

Nergens is ‘t lekkerder netwerken dan bij ENVY. Het restaurant aan de Prinsengracht in Amsterdam lanceerde vorige week namelijk haar Young Urban Professionals diners. Tijdens deze serie van netwerkdiners gaat de liefde van ondernemen door de maag, terwijl tafelgenoten hun inzichten met elkaar delen. De tweede editie is op 17 oktober. En jij kan er als aanstormend ondernemerstalent bij zijn. Doe mee aan de Facebookwinactie of schrijf je met je favoriete gesprekspartner in via Instagram.

The best Rotterdam(n) view

nhow Rotterdam

Het beste uitzicht van Rotterdam vind je bij nhow Rotterdam op de Kop van Zuid. Of de dag nu begint in de espressobar of je hem afsluit met een cocktail op het terras, nhow serveert standaard een fantastisch uitzicht op de Rotterdamase skyline on the side. Sinds kort kun je hier ook op hoog culinair niveau genieten: gastrobar ELVY opende haar deuren op de zevende verdieping. Het all-day menu bestaat uit verschillende bites to share. Or not to share – we get you. Groentes krijgen een nieuwe twist op de menukaart van ELVY. Zoals de carrot hotdog waarmee ook ELVY bewijst dat een lekkere hotdog niet altijd uit vlees hoeft te bestaan. Of de charcuterieplank waar Serrano- en Ibéricoham vergezeld worden door een ‘chorizo’ van biet en ‘carpaccio’ van watermeloen. Ben je een echte vleesliefhebber? Niet getreurd. Dan is de dry aged beef steak je hoogtepunt van het menu.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

 

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!