Lifestyle NWS Culinair mei 2019

Lifestyle NWS Culinair mei 2019

Kristel schrijft over de meest smakelijke merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Kristel een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Van Nonna naar nu | Vincenzo’s Osteria

Vincenzo’s Osteria

Eerder veroverden ze Den Haag al met hun pizza’s, in hun nieuwe Osteria draait het maar om één ding: pasta. En die komt bij Vincenzo’s niet uit het kookboek van Nonna. Huisgemaakte pasta’s krijgen hier een moderne Haagse draai. Na schalen vol Zeeuwse oesters vult de tafel zich met grote borden pasta. Bucatini met scarmoza en vijgen, ravioli met kreeft of het pronkstuk van pappardelle met truffel uit een groot wiel Parmigiano. Geheel volgens Italiaanse traditie sluit Vincenzo’s de avond af met een eigentijdse tiramisu en huisgemaakte limoncello – het enige dat wél uit Nonna’s repertoire komt.   

Zonreserveringen | Vondelpark3

Vondelpark3

Een zomers ritueel: eindeloos rondjes lopen, mensen wegstaren en hopen op die ene fijne plek in de zon op het terras. Niet bij Vondelpark3. Op een van de mooiste terrassen van Amsterdam reserveer je dit voorjaar gewoon van tevoren een zonnig stoeltje. Het keto-friendly menu maakt deze plek ook nog een de ideale pitstop na een rondje hardlopen in het Vondelpark. Laag in koolhydraten met veel vega(n) opties en gerechten van de Josper houtkoolgrill. Alsof dat zonnetje nog niet lekker genoeg was.   

Fine-dining op de Balearen | IZAKAYA Ibiza – vanaf 22 mei

IZAKAYA Ibiza

Jetsetters en zonaanbidders trekken weer massaal naar de tropische eilanden. Hét moment dat IZAKAYA Asian Kitchen & Bar – ja, die ken je uit Amsterdam – op Ibiza haar deuren weer opent voor het zomerseizoen. Het stijlvolle openluchtrestaurant, mét zwembad, vloeit moeiteloos over in de nacht op het ritme van de aanzwellende beats. Afgezien van de bruisende island vibes serveert IZAKAYA op Ibiza hetzelfde geliefde recept als in Amsterdam: verfijnde Japanse gerechten weggespoeld met prijswinnende creatieve cocktails. 

Jaarlijkse shot cocktailinspiratie | Perfect Serve Barshow – 21 + 22 mei

Perfect Serve Barshow

Thuisbartenders, cocktailliefhebbers en professionals wereldwijd verenigen zich voor hun jaarlijkse shot aan inspiratie. Op het Westergasterrein in Amsterdam serveert de Perfect Serve Barshow 2100m2 aan seminars, tastings en competities. Zo geeft cocktaillegende – en bedenker van de Cosmopolitan – Dale DeGroff een exclusieve lezing, bouwt Monkey Shoulder met de mixer truck een feestje en rijdt de penny farthing fiets van Hendrick’s Gin je van plek naar plek. Ook in de stad is er genoeg te beleven. Zo organiseert Belvedere de befaamde Bartenders Breakfast in Hula Hula, is de Chivas Masters finale in de W Lounge en vervullen wereldberoemde bartenders guest shifts in bars door de hele stad.

Elke dag een stranddag | Strandzuid

Strandzuid

Het ijs van Zuidpool is weer gesmolten en maakt plaats voor Amsterdams favoriete stadsstrand: Strandzuid. Een city escape middenin de stad waar stress en drukte plaatsmaken voor vakantiegevoel. Zonnestralen vangen op een strandbedje, beachproof bites en biertjes op het terras of een potje beachvolleybal in het zand. De temperatuur loopt hoog op door zomerse gerechten van de Josper grill en exotische creaties als watermeloen sashimi en Marokkaanse tajine. Strandzuid maakt van elke dag een stranddag.  

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Kristel

 

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!