Lifestyle NWS Culinair februari 2019

Kristel schrijft over de meest smakelijke merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Deze keer geheel in het teken van Valentijn.

Parel van de liefde | Café Americain

Met je geliefde een avondje oesters en champagne slurpen staat natuurlijk al garant voor wat zinnenprikkelende spanning (hallo afrodisiacum!). Maar, Café Americain voegt nog een extra vleugje spanning aan je date toe. Tijdens de Valentijnsweek (11 tot 17 februari) schuilt er namelijk in een van de oesters een échte parel van Gassan. De lucky one krijgt een geheel verzorgde Valentijnsdate met oesters en champagne van de zaak, maar ook een hotelovernachting (met ontbijt) voor twee, een pakket van Gassan Diamonds en een goodiebag. Nu maar hopen dat jouw geluk verder reikt dan alleen de liefde.

Voor de lovebirds | Kanarie Club

kanarieclub

Terwijl de tortelduifjes samen kroelen in de poolbar, fladderen de paradijsvogels rond de bar voor een gezamenlijke paringsdans. Bij Kanarie Club hangt de liefde in de lucht deze maand. Wie er deze Valentijn met gestrekt been in wil vliegen en wel wat zoete verleiding kan gebruiken kiest voor de limited edition ‘Love Birds Cocktail’. Deze liefdesdrank met de zoete tonen van rode bes en chocola is een perfecte match voor de meest zoetsappige dag van het jaar.

Mediterrane liefde | ZA

Als een zinderende zomerliefde neemt ZA je deze Valentijnsdag mee op reis langs de Mediterrane kust. De hartstochtelijke romance begint in de elegante cocktailbar met een love potion in de vorm van de Apple of My Eye cocktail. Ben je al een beetje in the mood? Dan veroveren Stefano Francolini & chef Vincent Foppen als twee ware Cupido’s alle harten met hun speciale Valentijn verrassingsmenu. Mocht je een cadeautje vergeten zijn voor je meisje, niet getreurd. ZA verwent alle vrouwen nog eens extra met een kleine verrassing toe.  

All you need is Flirthallen | Foodhallen Amsterdam

Tranen met tuiten en dozen veel tissues wanneer ‘All you need is love’ weer op TV is. Dit jaar volg je dit niet vanaf je scherm, maar zit je zelf op de eerste rij. Foodhallen transformeert wederom in Flirthallen en neemt de rol van Robert ten Brink op zich om geliefden met elkaar te verenigen. Droomt je neef nog altijd van zijn jeugdliefde? Durft je zusje haar crush niet op date te vragen? Of wil je beste vriendin het weer bijleggen met haar ex? Meld ze dan voor 14 februari aan via de Facebook van Foodhallen. De leukste inzendingen winnen een diner voor twee, een privé ober en flesje bubbels. Verder brengt Richy Brown die avond een serenade aan alle tortelduifjes en beklinkt Mr. Extravaganza de liefde voor een eendagshuwelijk.  

Tropische sferen | Mama Makan

De temperaturen lopen hoog op bij Mama Makan tijdens Valentijnsdag. En dan hebben we het niet alleen over de tropische vibes van het restaurant. Het Indonesische 5-gangen Valentijnsmenu bevat namelijk onder andere oesters, pittige specerijen, passievrucht, chocola en vele andere liefdevolle ingrediënten. Na het diner nog geen genoeg van elkaar gekregen? Kies voor de neverending date en ruil Mama Makan’s deken van liefde in voor de dekens van een vijfsterrenbedje in het naastgelegen Hyatt Regency. 

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Kristel

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriekk!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!