Lifestyle NWS Culinair augustus 2019

Lifestyle NWS Culinair augustus 2019

Marlies schrijft over de meest smakelijke merken van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality, THE hospitality storytelling agency. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; is het hospitality, dan is Typhoon erbij. Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Schilo van Coevorden x Belvedere Vodka | Conservatorium Hotel

Conservatorium Hotel

De maand augustus staat in het teken van een wel hele bijzondere – en lekkere – samenwerking. Topchef Schilo van Coevorden (o.a. Taiko) en de luxe Belvedere Vodka slaan de handen ineen voor een uniek viergangenmenu mét cocktailpairing bij het Conservatorium Hotel. Voor dit menu liet de chef zich inspireren door de smaken van het land en de Poolse herkomst van Belvedere. Elke gang vergezeld door een bijpassende cocktail. Zo komt de warme roggewafel met foreleitjes met The Pomme Highball en smaakt de Poolse pierogi nóg beter met een Polish Martini. Het resultaat van dit culinaire uitstapje is alleen in de maand augustus te proeven in de Brasserie van het Conservatorium Hotel. Reserveer dus snel.

Avo-everything | The Avocado Show Downtown

The Avocado Show

Op 31 juli was het nationale Avocadodag. Maar eerlijk, wij hebben zo’n dag niet nodig. Want elke dag is bij ons avocadodag – van ’s ochtend vroeg tot ’s avonds laat. Avocado-afficionado’s zoals wij halen nu hun groene hart op bij de nieuwe The Avocado Show Downtown. Want naast avocado toast als ontbijt kan je hier de hele dag terecht voor de lekkerste – en meest Instagrammable – gerechtjes. Dus combineer je avocadoburger met wat avocado fries en sluit ‘m af met een schep avocadoijs. Geen zin om in de rij te staan? Bij deze nieuwe vestiging kan je nu ook reserveren. Nieuwe openingen staan altijd op de planning, dus hou dit avocado-imperium vooral in de gaten. Want ja, the avocado show must go on.

Van stad naar strand | 020

020

Binnenkort een reisje Curaçao gepland? Zo niet, dan doe je dat na het lezen van dit nieuwtje wel. Chefs Thomas Groot en Richard van Oostenbrugge openden hier eind juli hun nieuwste restaurant ‘020’. Met Amsterdamse (ja, vandaar de naam) broer a.k.a. restaurant 212* als grote voorbeeld. Sommige gerechten, zoals de ceviche met passievrucht, kokos en limoen, verhuisden zelfs rechtstreeks mee van de Amsterdamse kaart. In het 16e-eeuwse landhuis aan zee koken de chefs met dezelfde stijl en kwaliteit als in de stad. Het grote verschil – afgezien van de locatie? Een prijskaartje dat zo vriendelijk is als de eilandbewoners zelf. Oh, en de infinity pool met fijne cocktailkaart. Ben je je koffer al aan ‘t pakken?

Picknicken op z’n Israëlisch | NENI Deli 

neni

Vul jij je picknickmand met de usual suspects; net iets te zacht stokbrood, bakje hummus uit de supermarktkoeling en flesje lauwwarme wijn? Niet meer doen. Vul je mand met Israëlisch lekkers bij de NENI Deli. Want naast aanschuiven voor brunch, lunch of diner, haal je hier ook gewoon je favoriete gerechten af. Pittige shakshuka met versgebakken zuurdesem, knapperige focaccia met chicken shawarma en versgeperste sapjes en koffie. Schuif het zo in je mandje, fiets naar ’t Amsterdamse bos, scherm jezelf af voor de jaloerse blikken en waan je even op een zomerse Israëlische picknick.

Buiten de lijntjes kleuren | Gallery61

Gallery61

Oh, oh, Den Haag – die stad achter de duinen is niet alleen mooi, maar ook nog eens lekker. In De Passage, een van de oudste panden van de stad, eert Gallery61 haar Haagse roots. De chefs beschilderen hun borden met de lokale smaken van de stad; verse vis uit Scheveningen, kaas van de lokale kaasboer en achter de bar maken ze de G&T’s met Hermit Dutch Coastal Gin. De gerechten kleuren net een beetje buiten de lijntjes en krijgen een verrassende twist. Groene pancakes met matcha, eggs benedict op een wafel of een zwarte burger met zalm. En vergeet niet een blik te werpen op de vele kunstwerken – deze zijn namelijk niet altijd wat het lijkt. Tipje van de sluier: een schilderij van een stoel kan maar zo een echte stoel zijn. Testen op eigen risico. 

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

 

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!