Bastiaan Woudt Suite

Conservatorium Hotel onthult Bastiaan Woudt Suite

Het Conservatorium hotel bundelt haar krachten met de wereldberoemde kunstfotograaf ter viering van een gedeeld 10-jarig jubileum. Het Conservatorium hotel heeft de wereldberoemde kunstfotograaf Bastiaan Woudt namelijk uitgenodigd als artist in residence om hotelgasten te verrassen met zijn onmiskenbare zwarte/witte fotografie. Om het eerste decennium van deze iconen te vieren, opent het hotel de exclusieve ‘Bastiaan Woudt Suite’. Een inspirerende ruimte waar de indrukwekkende fotografie van Bastiaan Woudt centraal zal staan.

Bastiaan Woudt Suite -2

De Bastiaan Woudt Suite een jaar lang te boeken

Het Conservatorium hotel staat bekend om haar langdurige samenwerkingen met lokale en internationale kunstenaars waaronder Jasper Krabbé, Marie Cécile Thijs en kunstinstanties zoals het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Op deze lijst wordt nu ook de wereldberoemde kunstfotograaf Bastiaan Woudt toegevoegd. Zijn fotografie, waarin licht en schaduw elegant samen dansen, is helemaal thuis in de prachtig gecomponeerde omgeving van het Conservatorium hotel. Zijn creaties zijn een jaar lang te zien in de exclusieve Bastiaan Woudt Suite die door gasten tot oktober 2022 geboekt kan worden. 

Bastiaan Woudt Suite-3

Monochroom minimalisme

Met houtskooltonen en elegante composities, voelt Woudt’s fotografie alsof je een modern schilderij binnenstapt. Zijn werk wordt omschreven als monochroom minimalistisch: kunst met een vleugje surrealisme en toch ontroerend. Het speelt met de schoonheid van imperfectie en is geïnspireerd door fotografie uit de jaren 50, 60 en 70. Deze stijl combineert hij met de moderne in-camera methoden en postproductie voor een hedendaagse stijl. 

Voor de gelegenheid is een Royal Duplex Suite van 71 m2 omgebouwd. De suite met een elegant, hedendaags design met natuurlijke kleuren en donkere houten vloeren, uit zich als de ideale basis om de fotografie van Bastiaan Woudt te tonen. Gasten kunnen verdeeld over twee verdiepingen de kunstwerken observeren en tegelijkertijd genieten van prachtig uitzicht over de Amsterdamse straten. 

Bastiaan Woudt Suite-4

Over Bastiaan Woudt

Tien jaar geleden begon Bastiaan Woudt zonder formele opleiding als kunstfotograaf. Zijn opkomst in de kunstwereld dankt hij, naast zijn natuurtalent, aan een sterk arbeidsethos en ondernemerszin. Door fotoboeken in te duiken en te experimenteren met moderne technieken, begon Bastiaan Woudt zijn fotografiereis. Tijdens het verkennen van zijn eigen artistieke instinct, leerde hij van meesters zoals Irving Penn en Richard Avedon. Al snel won Woudt internationale prijzen, werd zijn werk getoond op ’s werelds bekendste fotografiebeurzen en veilden gerenommeerde velinghuizen als Phillips, Christie’s en Sotheby’s werken van hem. Kijk voor meer informatie op de website van Bastiaan Woudt.

Credits beeld: Bastiaan Woudt