cime-1

l’Huile by CÎME lanceert 2 nieuwe limited edition versies

Na 10 jaar boordevol inspanningen om liefdevol met onze planeet en elkaar om te gaan, is er geen beter moment dan nu om onze mooie huid te vieren. Als kers op de taart tovert het Belgische skincare merk CÎME de bestselling l’Huile by CÎME om in twee nieuwe limited edition versies. De limited editions zijn gecreëerd door een samenwerking met geweldige Brusselse female illustratrices: Jeanne Saboureault & Silke Reyntjes.

Een ode aan de huid

Niet alleen de buitenste laag van ons lichaam maar met een oppervlakte van 2m2 en gewicht van 4-7 kg, ook ons grootste orgaan. Onze huid beschermt. Onze huid vormt ons lichaam. Die oh zo mooie huid zorgt ervoor dat we voelen, dat we energie opslaan, dat interne problemen ook aan de buitenkant zicht- baar kunnen worden.

Toch werd er decennialang vanuit verschillende partijen een onrealistisch beeld geschetst van het lichaam. Wanneer de samenleving een lichaamstype als het enige wenselijke bestempeld, dan voelen degenen die zich hier niet in kunnen vinden zich al snel een buitenstaander. Daarom is representatie essentieel; je kunnen vergelijken met iemand die wél een ‘honest’ weerspiegeling is. Laat dat nu exact zijn wat de dames van CÎME eren met hun ode aan de huid.

“What does honestly beautiful mean to you”

Vanuit deze slogan zijn Brusselse illlustratrices Jeanne Saboureault & Silke Reyntjens gestart aan hun design voor de iconische limited edition l’Huile by CÎME. Deze 100% natuurlijke droge olie voedt en laat zowel de huid als de nagels en het haar stralen. L’Huile by CÎME bevat een unieke mix van 6 kostbare biologische oliën, zorgvuldig geselecteerd op hun rijkdom aan essentiële vetzuren, natuurlijke vitaminen en antioxidanten. Daarnaast trekt de vloeibare textuur erg snel in. Het perfecte product dus om onze mooie huid te eren.

CÎME als duurzame pionier

Als duurzame pionier werkt CÎME al 10 jaar lang aan een meer ecologische toekomst. Door de jaren heen hebben zij deze positie nog verder uitgediept op diverse, maar toch mooi in elkaar vloeiende, aspecten. Zo verwijst ‘honestly beautiful’ voor hen naar verschillende schakels (product, people & planet) in de keten, die ze één voor één blijven afvinken.

Allereerst zijn de producten van CÎME verrijkt met fair trade & pure ingrediënten uit de Himalaya die geen chemische of toegevoegde ingrediënten bevatten. De verpakkingen van de producten zijn gemaakt van duurzame materialen (denk aan suikerriet, post-consumer recylced plastic, ocean waste plastic) en sommige zijn zelfs hervulbaar, zoals de gehele Nuts About You lijn. Het CÎME team heeft recent ook een nieuw project opgestart in Nepal waarbij 5.500 kleine bomen ge- plant werden die later zullen uitgroeien tot een volwaardig CÎME zeepnotenbos.

Tenslotte zijn er voor CÎME heel wat zaken die onder de noemer ‘representatie’ vallen. Zo representeren ze zowel vrouwen, lokale boeren als kinderen in Nepal. Dit dankzij verschillende projecten die voor jobs, opleidingen en eerlijke vergoe- dingen zorgen. Daarnaast representeren hun pure producten & ingrediënten ieder type huid, lichaam, haar & leeftijd. Voeg aan dit alles ook nog hun uiterst transparante communicatie toe, en de cirkel is rond.

Prijs en beschikbaarheid special editions l’Huile by CÎME

cime-2

De limited edition versies van l’Huile by CÎME zijn zowel online als in de winkels verkrijgbaar vanaf mei 2022.