iPhone of iPad gebruiken als vergrootglas

Vanaf iOS 10 is het mogelijk om je iPhone of iPad te gebruiken als vergrootglas. Deze functie gebruikt de camera van je iDevice en maakt het mogelijk om haarscherp in te zoomen op tekst, foto’s of waar je het dan ook voor wilt gebruiken. Daarnaast kun je de kleur van het scherm tijdens het gebruik aanpassen.

Het vergrootglas in iOS activeren

  • Open ‘Instellingen’
  • Ga naar ‘Algemeen’
  • Navigeer naar de optie ‘Toegankelijkheid’
  • Open ‘Vergrootglas’
  • Schakel vervolgens beide opties in.

De optie is nu geactiveerd en kan gebruikt worden door driemaal te drukken op de thuisknop. Wanneer je geen extra opties hebt gekoppeld aan de thuisknop, wordt het vergrootglas onmiddellijk geactiveerd. Als dit niet zo is moet je eerst even de optie kiezen uit de lijst mogelijkheden.

Het vergrootglas tijdens het gebruik aanpassen

Via de schuifschakelaar kun je in- of uitzoomen en via met het bliksemschichtje kun je de flitser activeren. De functie zal automatisch scherpstellen, deze autofocus kun je vastzetten door op het hangslot te klikken. Via de drie bolletjes kun je de helderheid en contrast aanpassen, maar bijvoorbeeld ook een kleurenfilter kiezen om rustiger te lezen.

Bron: AppleTips
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!