verschillen iPhone 11 en iPhone XS

De verschillen tussen de iPhone 11 Pro en iPhone Xs

Ja, wij zijn zeker op de hoogte van het feit dat Apple afgelopen september de inmiddels nieuwste versie van de iPhone gelanceerd heeft: de Apple iPhone 11 en Iphone 11 Pro.Wij zaten uiteraard bovenop dat nieuws en hebben een dag na de lancering een uitgebreid artikel geschreven over wat nu precies de belangrijke specificaties en nieuwigheden van de nieuwe Iphone 11 zijn.

Er zijn echter onder ons genoeg dames, voor wie het niet direct essentieel is om de allernieuwste iPhone in het bezit te hebben. Dames die gewoon een goede iPhone nodig hebben voor werk en privé en voor wie de allernieuwste snufjes op dit gebied minder belangrijk zijn. Daarom hebben wij een artikel geschreven over de verschillen tussen de allernieuwste iPhone 11 Pro en zijn ook nog steeds geweldig goede voorganger: de iPhone Xs. 

Waar het mee begon: de iPhone X

De iPhone X was het toptoestel van 2017. Er zaten veel vernieuwingen in, zoals Face ID gezichtsherkenning, een compleet nieuw OLED-scherm en verbeterde camera’s. Het is ook de eerste iPhone zonder thuisknop aan de voorkant, en dat zorgt voor een groot verschil qua bediening van het toestel. De iPhone X kreeg echter al binnen het jaar een opvolger en dat is de iPhone Xs. Deze generatie iPhones is dan ook inmiddels niet meer leverbaar.

De iPhone XS

Op 12 september 2018 presenteerde Apple de veelbesproken nieuwe generatie iPhones van 2018: de iPhone Xs. De opvolger van de iPhone X ontgrendel je nog sneller met je gezicht. De iPhone Xs legt bijzondere momenten haarscherp vast met de dubbele 12 megapixelcamera aan de achterkant. Door de snelle sensor, de krachtige chip en nieuwe secundaire frames krijgen je foto’s meer details bij licht en schaduw. Ook de portretmodus in de dubbele 12 megapixel camera is verbeterd, en ziet er bij gebruik professioneel uit dankzij de subtiel wazige achtergrond. Nadat je een foto hebt gemaakt kun je overigens het scherpte-diepte effect naar wens aanpassen.

Het toestel beschikt over een Super Retina-display. Het beeldscherm van 5.8 inch zonder schermranden, zorgt voor een fijne kijkervaring met optimaal gebruik van de ruimte. Naast een waanzinnige camera, prachtig beeldscherm en sterke processor heeft het toestel ook een ijzersterke batterij dat zonder moeite de hele dag meekan. Is de accu leeg, dan is de sterke batterij dankzij de snellaadfunctie binnen no time weer vol. Daarnaast is het toestel geschikt voor draadloos opladen.

Wil je dat jouw content maximaal tot zijn recht komt? Kies dan voor de iPhone Xs Max. De Xs Max beschikt namelijk over het grootste iPhone-display van de drie iPhones uit de X-serie: een randloos OLED-beeldscherm van maarliefst 6.5 inch.

Nieuwigheden iPhone 11 Pro vergeleken met iPhone Xs

Afgezien van de driedubbele camera is er aan het uiterlijk van de iPhone 11 Pro weinig veranderd vergeleken met de iPhone Xs. Ook aan de grootte van het scherm is niets veranderd: die is nog steeds 5,8-inch. De iPhone 11 Pro heeft overigens een A13-chip onder de motorkap. Deze processor is krachtiger en energiezuiniger dan de A12, die in de iPhone XS zit.

De grootste verandering van de iPhone 11 Pro vinden we bij de camera aan de achterkant van het toestel. Naast de twee 12 megapixel-camera’s, beschikt de iPhone 11 over een 12 megapixel-sensor met een kijkhoek van 120 graden. De nieuwe groothoeklens is handig tijdens het maken van panoramafoto’s of foto’s van een grotere groep mensen. Je kunt overigens gemakkelijk schakelen tussen de camera’s wanneer je de foto-app gebruikt. De iPhone XS heeft daarentegen ‘slechts’ twee 12 megapixel-lenzen. De iPhone 11 Pro kan net als de iPhone XS twee keer optisch inzoomen, waarbij je iets dichterbij kunt halen zonder kwaliteitsverlies.

Nog een belangrijke verbetering is de accuduur. Volgens Apple gaat de iPhone 11 Pro vier uur langer mee dan de iPhone XS, terwijl de 11 Pro Max zelfs de vijf uur aantikt. De behuizing van de iPhone 11 Pro is wel enkele millimeters dikker geworden om deze batterij te huisvesten. De iPhone 11 Pro wordt overigens geleverd met een 18 Watt-oplader en dat is echt een hele verbetering ten opzichte van de oplader die bij zijn voorganger wordt geleverd. Beide modellen ondersteunen uiteraard draadloos opladen.

 

Wij hopen dat we met dit artikel de keuze tussen de allernieuwste iPhone 11 pro en zijn voorganger de iPhone Xs, iets makkelijker gemaakt hebben!

Xoxo
Team Lifestyle NWS

 

Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!