Apple iPhone 11

Apple iPhone 11 en Iphone 11 Pro

Deze week was het weer tijd voor het belangrijkste Apple event van het jaar: het Apple Special Event 2019. Ook dit jaar bestond Apple’s Keynote 2019 uit een aantal interessante nieuwe lanceringen. De belangrijkste hiervan is wat ons betreft de nieuwe iPhone, die in drie verschillende varianten op de markt komt: de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. De iPhone 11 pre-order start vandaag (vrijdag 13 september) om 14:00 uur Nederlandse tijd. De reguliere verkoop in Nederland start op vrijdag 20 september. Uiteraard hebben wij alle belangrijke specificaties en nieuwigheden van de nieuwe Iphone 11 voor onze Lifestyle NWS business ladies op een rij gezet.

Apple Iphone 11: what’s new?

De iPhone 11 is het nieuwe instapmodel van Apple en de belangrijkste verbetering zit in de camera’s. Dit zijn de specificaties van de nieuwe iPhone 11:

 • De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR.
 • De iPhone 11 is verkrijgbaar vanaf €809 en deze variant heeft een geheugen van 64GB.
 • Het design blijft praktisch hetzelfde als zijn voorganger, het enige uiterlijke verschil wordt gevormd door de nieuwe tweede camera op de achterkant van het toestel. De camerabult is daarnaast niet meer zwart maar heeft dezelfde kleur als de behuizing en valt hiermee dus minder op.
 • Apple heeft ook met deze nieuwe generatie voor het Liquid Retina-display gekozen, de iPhone 11 beschikt over een Liquid Retina HD
  6,1-inch LCD-display.
 • De uitvoering in kleuren is ten opzichte van de iPhone XR iets veranderd; de uitvoering in blauw en koraal zijn verdwenen en maken plaats voor paars en groen. Je kunt nu dus kiezen uit rood, zwart, wit, geel, paars en groen.
 • De iPhone 11 kan beter tegen een stootje dan zijn voorganger; het toestel is uitgevoerd in een nieuwe soort glas, het ‘sterkste glas ooit in een smartphone’.
 • De Face ID-camera van de iPhone 11 heeft minder tijd nodig om gezichten te herkennen, kon het voorheen soms nog even duren, nu is een oogopslag genoeg om je gezicht te scannen en identiteit te bevestigen.
 • De iPhone XR was al de iPhone met de beste accuduur, maar de iPhone 11 zou het nog langer volhouden. Apple stelt dat je het met gemak en intensief gebruik een volle dag volhoudt met de iPhone 11 op een enkele acculading.
 • En dan de belangrijkste verandering: de camera. De camera achterop stapt over van een enkele naar een dubbele cameralens: een 12 megapixel groothoek camera en ultragroothoek camera. Dit krikt de cameraprestaties flink omhoog, met name op het gebied van scherpte-diepte in de foto’s. Ook beschikken de camera’s over een nieuwe nachtmodus, dit moet fotograferen bij slechte lichtomstandigheden een stuk beter maken. Het mooie is dat je gemakkelijk tussen de verschillende camera’s kunt schakelen, ook wanneer je aan het filmen bent. De frontcamera heeft eveneens een flinke upgrade gekregen: een resolutie van 12 megapixel en een groothoeklens om een breder vast te leggen. Leuk extraatje: de camera kan 4K video opnemen met 60 frames per seconden en beschikt over een nieuwe slowmotion selfie-videofunctie.
 • Na de krachtige A12-chip die in de huidige iPhone XR zit, volgt bij de 11e generatie de nog betere A13-chip. Deze wordt met de zogeheten 7 nanometer-plus-techniek gemaakt, wat de chip een stukje kleiner, energiezuiniger en sneller maakt.

iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

We combineren deze twee nieuwe iPhone uitvoeringen omdat het enige technische verschil tussen de Pro en de Pro Max de grootte van het scherm is.

 • De iPhone 11 Pro (MAX) is de opvolger van de iPhone XS en de eerste iPhone-generatie waar een Pro versie van uitkomt.
 • De iPhone 11 Pro is verkrijgbaar vanaf €1.159 euro en de Pro Max vanaf €1.259.
 • De Pro versie heeft een scherm van 5,8 inch, de Pro Max versie beschikt over een scherm van 6,5 inch.
 • Naast Space Gray, zilver en goud wordt er een nieuwe kleur op de markt gebracht: Midnight Green.
 • Net als het instapmodel beschikken de Pro en de Max versie eveneens over de krachtigste A13 Bionic chip.
 • Apple levert voor het eerst een 18 watt snellader bij de iPhone 11 Pro en Pro Max, de telefoons kunnen hiermee eindelijk een stuk sneller opgeladen worden.
 • De meest bijzondere vernieuwing is de driedubbele camera: de Pro-versies beschikken over een 12 MP groothoekcamera, een ultragroothoekcamera en een telelenscamera.
 • En last but not least: de iPhone Xs (Max) ging al behoorlijk lang mee, de Apple iPhone 11 Pro (Max) gaat zelfs nog 4 tot 5 uur langer mee.

De Iphone 11 bestellen?

De iPhone 11 pre-order start vandaag (vrijdag 13 september) om 14:00 uur Nederlandse tijd. De reguliere verkoop in Nederland start op vrijdag 20 september.

 

Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!