Oppo-Find-X2-Pro

De Oppo Find X2 Pro: Android smartphone met de beste camera

Bij de fotografieliefhebbers onder ons is het natuurlijk al jaren bekend: als je de beste kwaliteit camera en foto’s zoekt bij telefoonfotografie, dan kom je eigenlijk altijd uit bij een Android smartphone. Namelijk een Samsung, toch? Nou dat valt inmiddels te betwijfelen. Er is namelijk een belangrijke concurrent opgedoken in Europa en dat is de Oppo smartphone. En Oppo heeft dit jaar haar neusje van de zalm uitgebracht: de Oppo Find X2 Pro.

Waar komt Oppo vandaan?

Het merk Oppo is vooral in Aziatische landen bekend en is in China zelfs smartphone fabrikant nummer twee. Oppo had in 2019 in China een marktaandeel van 20 procent, alleen Huawei deed het beter. Nu Apple al een tijdje worstelt met verkopen in onder meer China, zag Oppo haar kans schoon om haar  afzetmarkt uit te breiden. Het merk slaagde er in om Australië en India te veroveren. Vooral in India deed Oppo het gelijk goed omdat de eerste reeks telefoons zeer betaalbaar waren. Na de steeds groter wordende bekendheid op de Chinese markt en succes in Australië en India, is het merk zich in 2018 op de Europese markt gaan richten. Dit begon succesvol in Spanje en inmiddels zijn de telefoons ook in Nederland verkrijgbaar.

Van basic naar luxe

Oppo’s instapmodel is de Oppo A83. Door de lagere marktprijs is dit een aantrekkelijke smartphone voor iedereen, dit is dan ook het toestel dat populair werd in India. Maar Oppo bleef niet stil zitten en bracht veel meer modellen uit waarbij vooral de camerakwaliteit en het gebruik van VOOC opvalt. VOOC is een technologie die simpelweg het in minder tijd sneller laden mogelijk maakt. Met een oplaadtijd van 30 minuten is de batterij van een Oppo smartphone voor 75% opgeladen. Nu, twee jaar later komt Oppo met het beste tot nu toe op de markt; de Oppo Find X2 Pro. Die volgens de kenners, over de allerbeste telefooncamera van dit moment beschikt.

Het scherm van de Oppo Find X2 Pro

De Find X2 Pro onderscheidt zich onder andere met het maar liefst 6,7-inch grote scherm dat ideaal is voor het kijken van films en het spelen van games. Het oled-scherm van dit model toont werkelijk prachtige levensechte kleuren en het is energiezuiniger dan een lcd-display. Door de hoge resolutie oogt het scherp loepzuiver, maar als je energie wilt besparen qua accu is er ook een mogelijkheid om via de instellingen over te schakelen naar een full-hd-resolutie. Ook deze resolutie geeft overigens nog steeds een geweldig scherp beeld. Daarnaast zit er nog een vernuftig iets achter het scherm verborgen, namelijk een vingerafdrukscanner. De maximale ververssnelheid van het Oppo Find X2 Pro-display is 120Hz, oftewel 120 keer per seconde.

De camera’s van de Oppo Find X2 Pro

De voorkant van de telefoon bevat in de linkerbovenhoek een klein gaatje met daarin een 32 megapixel camera gemonteerd. Hiermee creëer je een prachtige selfie in een handomdraai. De achterkant van de X2 Pro bevat maar liefst drie camera’s. Een 48 megapixel hoofdcamera die door een speciale techniek waarmee hij vier pixels samen kan persen tot één, zowel met licht als in het donker prachtige foto’s maakt. Daarnaast bevat de Oppo Find X2 Pro een 48 megapixel groothoeklens voor wijde plaatjes en macrofotografie. En dan als klap op de vuurpijl, de camera waar de kenners het meest enthousiast over zijn; de 13 megapixel telelens, die een periscoopsysteem gebruikt om ieder beeld vele malen dichterbij te halen. Oppo claimt zelf dat deze camera een vijf keer optische zoom zonder kwaliteitsverlies biedt, een tien maal hybride zoom (met weinig kwaliteitsverlies) en een zestig keer digitale zoom.

Andere vernuftigheden

Oppo heeft bij dit toestel uiteraard ook gebruik gemaakt van de VOOC technologie. Dit zorgt ervoor dat de accu van deze telefoon in 38 minuten geheel is opgeladen. Daarnaast biedt de X2 Pro een opslaggeheugen van maar liefst 512GB en beschikt hij over 5G-ondersteuning.

En dan tot slot de prijs

De Oppo Reno Find X2 Pro is sinds 6 maart te koop in Nederland, in de kleuren zwart en oranje, voor een adviesprijs van €1199.

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met androidtoestel.nl
Image: Oppo
Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!