samsung galaxy s20

De gloednieuwe Samsung Galaxy S20

Na maanden van speculaties was het vannacht dan eindelijk zover: Samsung heeft vannacht tijdens het jaarlijkse Unpacked-event in San Francisco de nieuwste Samsung producten geïntroduceerd, waaronder de gloednieuwe Samsung Galaxy S20. En hoewel je zou denken dat de opvolger van de Samsung Galaxy S10, de S11 zou gaan heten, blijkt niets minder waar te zijn. De nieuwe Samsung telg komt op de markt als de Samsung Galaxy S20

De Samsung Galaxy S20, S20+ de S20 Ultra

Afgelopen jaar bestond de onthulling van de nieuwe S-serie uit er vier modellen: de Samsung Galaxy S10e, S10, S10+ en S10 5G. De nieuwste Galaxy S20 serie bestaat uit drie modellen: S20, S20+ en S20 Ultra. De kleinere S10e heeft geen opvolger gekregen. De minimale opslagcapaciteit is 128GB en de S20+ en S20 Ultra komen in versies met een maximale opslagruimte van 512GB.

Het uiterlijk

Qua uiterlijk lijkt er op het eerste gezicht niet veel veranderd, de S20-modellen hebben veel weg van hun voorganger en alle andere Samsung Galaxy’s. De S20 is echter wel een stuk groter dan de S10e; hij is smaller maar een stuk langer. De schermrandjes zijn kleiner geworden, maar blijven bij zowel de S20 als de S20+ gekromd. De uitvoering qua kleuren is dit jaar iets soberder geworden, zo is onder andere de vrolijke kleur geel verdwenen uit het assortiment. De S20 komt naast grijs in roze en blauw, de S20+ wordt alleen verkrijgbaar in grijs, zwart en blauw, en de Ultra komt in geen enkele opvallende kleur, alleen grijs en zwart.

De camera

De primaire camera van de S20 heeft nog steeds 12 megapixels, evenveel dus als de primaire camera van de S10. De pixels zijn echter wel een stuk groter, en dat moet veel betere foto’s op gaan leveren. Waar de S10 een camera heeft met pixels van 1,4×1,4 micron, heeft de S20 een camera met 1,8×1,8 micron pixels. Dat lijkt een klein verschil, maar het is behoorlijk; de oppervlakte van de sensor wordt daarmee meer dan de helft groter. Nog een opvallende upgrade qua camera, zien we bij het meest uitgebreide model de S20 Ultra, deze telefoon wordt namelijk uitgerust met een DepthVision-camera met 64 megapixel sensor en drie keer zoom functie. Er is geen verandering aangebracht bij de camera’s met ultragroothoeklens en de frontcamera. Al met al zitten er op de achterkant van de Galaxy S20+ en de S20 Ultra vier camera’s, en bij de S20 drie.

Het scherm

Ondanks dat het formaat verschilt, zijn de features van de schermen gelijk. Alle drie de modellen zijn voorzien van een oledscherm met een maximale resolutie 3200×1440 pixels. Bij deze resolutie hoort een verversingssnelheid van 60 Hz. Wil je dit proces versnellen en de beelden op je telefoon nog vloeiender in elkaar over zien gaan, dan kun je de resolutie instellen op 2400×1080 pixels. De verversingssnelheid wordt dan geüpgraded naar 120 Hz.

De software

De S20’s draaien op Android 10 met One UI 2.1 en daarin zit alles wat eerdere Galaxy’s ook te bieden hebben. Nieuw is Quick Share om bestanden te delen zonder internetverbinding met andere Galaxy-telefoons. Bij het instapmodel, de Galaxy S20 komt er een uitvoering zonder 5G-ondersteuning op de markt en een duurdere variant met 5G-modem. De S20+ en S20 Ultra verschijnen beiden alleen in 5G-uitvoering. Nieuw is de integratie van Google Duo in de Telefoon-app. Daarmee kun je een normaal telefoontje direct omzetten in een videotelefoongesprek. Alle modellen ondersteunen draadloos snelladen. De koptelefoonaansluiting is echter bij de nieuwe S-serie weggelaten, de toestellen beschikken alleen nog over een usb-c-aansluiting.

En dan de prijzen van de gloednieuwe Samsung Galaxy S20

De Samsung Galaxy S20-toestellen zijn vanaf 13 maart leverbaar. De goedkoopste S20 zonder 5g kost 899 euro. Er komt één S20+-uitvoering voor 1099 euro en de Galaxy S20 Ultra kost minimaal 1349 euro. Overige technische specificaties van de Samsung Galaxy S20 zijn hier terug te vinden.

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met T-Mobile.
Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!