sfeer

Creëer meer sfeer in je woning

Ken je dat? Soms ben je gewoon ineens uitgekeken op je woonkamer. Je spendeert er een flink aantal uur iedere avond en je raakt eraan gewend. Wat als je op zoek bent naar net een beetje meer sfeer? Dat komt goed uit want wij hebben een aantal tips voor je. 

Met de juiste accessoires

Het kussentje op de bank maakt het af. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang wat je verder in huis neerzet aan accessoires. Een paar mooie kaarsen zorgen voor een warme sfeer. Maar ook een open boekenkast. Het is maar net wat je uit wilt stralen en wat bij je past. Zorg wel voor een samenhangend geheel, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een specifiek thema.

Zet de lamp een fractie zachter

Voor een huiselijke sfeer mag de lamp best een beetje zachter. Zorg voor ledverlichting met dimmer, zodat je kunt kiezen hoe fel de lamp staat. Los je een kruiswoordpuzzel op, dan heb je meer licht nodig dan als je met een glas wijn voor je neus naar muziek luistert. 

Natuurlijke materialen zorgen voor sfeer

Hout is altijd goed, welke woonstijl je ook hebt. Een houten meubel straalt energie uit, omdat het gemaakt is van iets levends. Aan een grote houten tafel kun je met het hele gezin leven, wat je ook doet. Wil je meer natuurlijke materialen? Denk dan aan een wollen kleed op de bank.

Mix & match

Een rode draad in je inrichting maakt dat alles met elkaar eenheid uitstraalt. Dat wil niet zeggen dat alles op elkaar moet lijken. Door de juiste combinaties krijg je een sfeervol geheel. Laat bijvoorbeeld een kleur hier en daar terugkomen of juist een bepaalde vorm. Of laat je inspireren door een designer.

Ga voor een nieuwe kleur

Warme aardetinten of juist een knalkleur op je muur, een nieuw kleurtje geeft je woonkamer direct een andere uitstraling. Kijk wel goed welke kleuren bij elkaar passen. Ton sur ton geeft je woonkamer meer cachet dan diverse knalkleuren naast elkaar.