duurzame tuinverlichting

3x duurzame tuinverlichting

Met buitenverlichting zorg je niet alleen voor betere zichtbaarheid in je tuin, maar creëer je ook een gezellige plek en een fijne sfeer. Ben jij ook van plan om je tuin te renoveren en nieuwe tuinverlichting aan te schaffen? Kies dan voor de duurzame en milieuvriendelijke verlichting van Paulmann om de tuin van je dromen te realiseren.

duurzame tuinverlichting-2

Insectvriendelijke verlichting

We zijn de afgelopen jaren allemaal bewuster geworden van het belang van de natuur en biodiversiteit. Ook in je tuin – hoe klein of stads die ook mag zijn – is het belangrijk om goed te zorgen voor de lokale flora en fauna, inclusief insecten. Insectvriendelijke verlichting kan daarbij helpen. Het licht van insectvriendelijke verlichting is vaak warm wit, en de lampen worden niet heet, wat ervoor zorgt dat insecten minder worden aangetrokken. Zo voorkom je ook dat de insecten worden gedood door een hete lamp wanneer ze ermee in contact komen. Paulmann heeft een reeks van insectvriendelijke buitenverlichting, van spots en wandverlichting tot bewegingssensors en LED-lampen. Deze verlichting is ook ideaal voor huurders die geen grote aanpassingen mogen doen, maar wel bewust om willen gaan met hun tuin. Zorg wel dat je je buitenverlichting ’s nachts weer uitdoet, zodat nachtdieren en insecten ongestoord van je tuin kunnen genieten tot in de kleine uurtjes.

duurzame tuinverlichting-3

Voor alle omstandigheden

Zeewaterbestendige verlichting is essentieel voor kust- en zeegebieden. Wist je dat zelfs kilometers landinwaarts zoute lucht nog metaal kan aantasten en corroderen? Dit betekent dat je hier in grote delen van Nederland nog last van kan hebben, zelfs als je niet direct aan de kust woont. Het zout en de mineralen in zeewater en -lucht kunnen zorgen voor snelle corrosie en verslechtering van standaard verlichting.  Daardoor moet je ze vaker vervangen, wat zorgt voor hogere kosten. En als de beschadigde verlichting niet wordt opgemerkt kan dit zelfs een veiligheidsrisico zijn. De zeewaterbestendige verlichting van Paulmann is specifiek ontworpen om stand te houden tegen de corrosie van zoutwater, waardoor ze extra lang werken en betrouwbaar zijn in deze omstandigheden. Met een lamp als de Nostro blijf je helemaal in het zee-thema, of plaats een paar Vintario lampen langs je oprit of in de tuin om er een samenhangend geheel van te maken.

duurzame tuinverlichting-4