Capsule garderobe

Capsule garderobe voor mannen: wat zijn essentiële kledingstukken? 

Ken je dat? Het gevoel dat je hele kledingkast uitpuilt en je toch nog altijd niets hebt om aan te trekken? Dan ben je zeker niet de enige? Heel veel mannen kennen dit probleem. Meestal komt dit juist doordat ze simpelweg te veel kleding in huis hebben. Ondertussen worden er ook weer telkens nieuwe items gekocht en wordt het probleem alleen maar groter. Zonde, onhandig en ook nog eens slecht voor het milieu. Hoog tijd dus om hier iets aan te veranderen. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mannen (en vrouwen!) voor een capsule garderobe kiezen. Dit lijkt niet alleen de meest duurzame keuze te zijn, maar er kan ook nog eens flink wat geld mee bespaard worden. Maar wat is dit eigenlijk precies? En aan welke kledingstukken moet je dan denken? 

Een capsule garderobe is een garderobe die zich beperkt tot enkel een aantal essentiële kledingstukken die vervolgens op heel veel verschillende manieren gecombineerd kunnen worden. Belangrijk is ook dat het kwalitatieve kledingstukken zijn. Wil jij je complete garderobe omgooien en met behulp van de items van Schulte Herenmode jouw eigen capsule garderobe samenstellen? Lees dan snel verder en ontdek welke kledingstukken hierbij absoluut onmisbaar zijn. 

Kwalitatieve polo’s 

Een fijne polo kan eigenlijk altijd. Je kunt deze op koude dagen combineren met een coltrui of een jasje, maar je kunt hem op een warme dag ook gewoon lekker zo dragen op een fijne jeans. De polo is zowel geschikt voor een casual als formele uitstraling. Het is maar net hoe je hem combineert. Kies wel voor een Ralph Lauren polo in een neutrale kleur, zodat deze eenvoudiger te combineren is en minder trendgevoelig zal zijn. 

Jeans in verschillende kleuren 

Waar zou je zijn zonder een goed paar jeans? De meeste mannen dragen deze dagelijks. Daarom is het belangrijk dat je er toch wel enkele in je kast hebt liggen. Het fijne van jeans is dat je ze meestal wel meerdere dagen kunt dragen. Daarom is een stuk of drie à vier meestal wel voldoende. Houd er echter wel rekening mee dat het lastiger wordt om ze te combineren als je ze allemaal in één kleur hebt. Heb je daarom een heerlijk paar gevonden? Een broek die echt als gegoten zit en helemaal naar wens is? Kijk dan ook of je deze direct in andere kleuren kunt krijgen. Dan wordt het combineren van je outfits een stuk eenvoudiger. 

Twee paar schoenen 

Ben je benieuwd hoeveel schoenen je eigenlijk nodig hebt? In een capsule garderobe gaan we uit van gemak en proberen we zoveel mogelijk te minimaliseren. We kunnen dan stellen dat twee paar schoenen voldoende moeten zijn. Het is prettig als je een keer kunt afwisselen. Ook wanneer je bijvoorbeeld een schoen zoekt voor een formele aangelegenheid. Kies dus bij voorkeur voor één formeel paar schoenen en één casual paar. Op zoek naar een casual paar? Dan zijn witte sneakers een uitstekende keuze. Deze passen overal en kunnen zelfs onder een pak gedragen worden.