kledingstukken

Dit zijn de beste en belangrijkste kledingstukken voor de man

De kleren maken de man! Een welbekende uitspraak, die zeker opgaat. Daarom heb je bepaalde belangrijke kledingstukken nodig in je garderobe, die je er áltijd bij kunt pakken. Zie het als de basis van je kast en je looks. Aan deze items moet je denken.

Trui

Een goede trui is een item waar je steeds weer mee uit de voeten komt. In de herfst en winter natuurlijk, maar net zo goed het hele jaar door. Ook in de zomermaanden kan het best een keertje fris zijn. Ga na wat voor jou de favoriete trui is. Een wollen trui biedt bijvoorbeeld veel warmte, maar kan wel wat kriebelig zijn. Een sweaterstof is daarom nog wel meer geliefd. Draag een comfortabele hoodie heren, met meteen een capuchon erbij. Ideaal bij regen of om gewoon thuis op de bank over je hoofd te dragen. En in de ruime zakken kun je je benodigdheden kwijt. Een praktische keuze dus.

T-shirt

Wat je onder je trui draagt? Of zonder trui? Precies: dat is een T-shirt. Een basic T-shirt kun je op elk moment van de dag aantrekken. In wit, grijs, donkerblauw of zwart bijvoorbeeld. Let op de precieze fit van je T-shirt heren, van nauwsluitend tot oversized. Voor iedere stijl en vibe valt er iets te kiezen. Een strak shirt is netjes, een groter shirt juist weer trendy. Op die manier ga je na wat jij wilt nastreven in je looks.

Overhemd

Ook het overhemd mag niet ontbreken aan je garderobe. Van een dun design tot een dikker overhemd om over een T-shirt te dragen – je kunt er verschillende kanten mee op. Let ook op de materiaalsoort. Een linnen overhemd ziet er immers heel anders uit dan een denim overhemd, om maar twee opties te noemen. Ook een katoenen overhemd is een veel gekozen optie. Met een minimalistische kleur zit je ook hier weer goed. Maar een (subtiele) print is tevens een idee, om je look net wat unieker te maken.

Pantalon

De perfecte broek om met je overhemd te combineren, is toch wel een pantalon. Zo ga je namelijk voor die op-en-top chique uitstraling. Perfect tijdens een diner of op een feestje. Pantalons complimenteren eigenlijk iedere lichaamsbouw, wat het nog zo ideaal maakt om ze te dragen. Maak in ieder geval dat je er één in je kast hebt hangen.

Jeans

Natuurlijk draag je niet steevast een pantalon. De meest gedragen broek? Dat is de spijkerbroek. Comfortabel, veelzijdig en tijdloos. Kies wel altijd een design dat past bij je stijl. Een zwarte skinny jeans of een lichtblauw regular jeans – elke spijkerbroek oogt toch weer anders. Uiteraard kun je hiertussen afwisselen. Al gaan ook veel mannen op zoek naar de ultieme spijkerbroek, om deze vervolgens zo vaak mogelijk te dragen. Zo creëer je uiteraard een signature look, waar zeker iets voor te zeggen valt.

Jas

We sluiten af met een praktisch kledingstuk: de jas. Bij regen of kou moet je je immers beschermend kunnen kleden. Maak dat je voor elk seizoen de ideale jas hebt om aan te trekken. Zo stap je altijd met een goed gevoel de deur uit.