Audi e-Tron 50 Quattro

Audi e-Tron 50 Quattro

Afgelopen jaar was er natuurlijk het succes van de Tesla Model 3. In de slipstream van deze Amerikaan volgde de Audi e-Tron 55 Quattro op flinke afstand. Toch wist Audi 2.000 stuks van deze elektrische SUV op kenteken te zetten. Een hele prestatie voor een SUV met een vanaf prijs van € 84.000. Natuurlijk was daar het fiscale voordeel ook debet aan. Nu het fiscale voordeel voor de duurdere elektrisch aangedreven types vanaf 1 januari 2020 een stuk minder hoog is, komt Audi met een goedkopere e-Tron op de markt; de Audi e-Tron 50 Quattro.

Deze SUV heeft twee elektromotoren aan boord met een gezamenlijk vermogen van 230 kW (313 pk). Daarmee sprint de auto in 7 seconden van 0-100 km/u en is de topsnelheid 190 km/u. Z’n vanaf prijs is € 71.900 of als lease-auto vanaf € 795 excl. btw per maand (o.b.v. 60 mnd / 10.000 km/jr). Qua prijs nog niet echt een auto om privé aan te schaffen, maar als auto van de zaak is het zeker een mooie optie. Of toch maar wachten op de GT uitvoering?

Opladen

De Audi e-Tron 50 Quattro heeft een bereik van ongeveer 300 kilometer. Bij een high-power (120-kW) laadpunt kan de auto in 30 minuten voor 80% opgeladen zijn.

Service

Audi heeft vanzelfsprekend veel vertrouwen in de kwaliteit van de e-Tron 50 Quattro. Daarom is de aanschafprijs standaard inclusief:

  • 6  jaar kosteloos fabriek voorgeschreven onderhoud en APK 
  • 8 jaar fabrieksgarantie op accu 
  • 2 jaar fabrieksgarantie
  • Mobiliteitsgarantie 
  • Online map updates
  • Gebruikerstraining

Wat Lifestyle NWS betreft is de Audi e-Tron 50 Quattro veel meer auto dan welke Tesla dan ook. Okay, hij mag dan wat langzamer in de sprint zijn, maar dat weegt niet op tegen de voordelen.


Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!