App waarmee je het focuspunt van foto’s kan verleggen

Deze app werkt vooral goed bij foto’s die zijn genomen met de iPhone 7 Plus of 8 Plus, met dubbele camera. Die iPhones kunnen zelf al foto’s maken met kunstmatige scherptediepte, waardoor het eruit ziet alsof de foto’s met spiegelreflexcamera zijn gemaakt.

Hoe werkt Slør?

Door die informatie te gebruiken, kun je met de app Slør het focuspunt verleggen. De app stelt de scherptediepte dan bijvoorbeeld verder naar achter in, en maakt zo niet de voorgrond maar juist een onderwerp in het midden scherp en de rest van de foto wazig.

Ook is het mogelijk om foto’s om te zetten naar zogenoemde tilt-shift-foto’s. Dat werkt vooral goed bij foto’s van wijdse landschappen en stadsgezichten, die er door de techniek dan uitzien alsof het miniaturen zijn. De app werkt in principe ook met iPhones zonder dubbele camera, maar de resultaten zullen door het ontbreken van die dubbele lens dan wel minder zijn.

Download de app Slør voor iOS (3,99 euro)

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!