huisdier fotograferen

5 professionele tips om je huisdier te fotograferen

Het duurt nog even, maar wij wilde jullie dit leuke initiatief niet onthouden. Vind jij het leuk om je huisdier professioneel te laten fotograferen? Op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober aanstaande, is er in elke Nederlandse Kamera Express-winkel een professionele fotograaf aanwezig, die jouw dier(en) vastlegt voor €5. Speciaal voor Dierendag kun je bij Kamera Express je huisdier door een professionele fotograaf laten vastleggen. En terwijl jij met een mooie foto van je trouwe vriend de deur uitloopt, help je ook andere dieren. Alle opbrengsten worden namelijk gedoneerd aan de dierenambulance bij jou in de buurt. De foto wordt direct afgedrukt door online fotoservice Profotonet.

Wil jij vantevoren alvast even oefenen met je trouwe viervoeter? Huisdierfotograaf Andreas Romijn heeft 5 handige professionele tips om je huisdier te fotograferen.

Tip 1: Fotografeer je huisdier op ooghoogte

Fotografeer dieren op ooghoogte. Zo krijg je ze goed in beeld en vang je hun blik. Daarnaast is dat ook voor je trouwe vriend fijn. Het voelt namelijk gelijkwaardig en veilig.

Tip 2: Zoek een achtergrond die bij je dier past

Net zoals de ene kleur jou beter staat dan de ander, is dat ook het geval bij je dier. Wanneer je dit goed afstemt, versterkt de kleur van de achtergrond je model. Wil je nog iets verder gaan? Speel eens met subtiele details en highlighst in de achtergrond. Je zult zien dat je huisdier daardoor loskomt van de achtergrond.

Tip 3: Maak gebruik van wind als je je huisdier wil fotograferen

Misschien herken jij jezelf wel in het volgende voorbeeld; je wil dat je dier blijft zitten of staan, terwijl het naar jou kijkt. Daarom maak je gekke geluiden en sta je zelfs te springen. Het resultaat? Een huisdier dat naar je toekomt. Lukt het je uiteindelijk om je dier toch op deze manier vast te leggen? Dan loop je het risico dat het portret er statig uitziet. Kortom; het is belangrijk om voor dynamiek in een foto te zorgen. De tip van Andreas is om bij dieren met lang haar gebruik te maken van een beetje wind. Bedenk wel eerst of je dier hiertegen kan. Gebruik een föhn (koude lucht) of een reflectiescherm om de lucht te verplaatsen.

Tip 4: Versterk de kenmerken van je dier

Heeft je huisdier veel haren, een lange snuit of grote oren? Probeer hier extra aandacht aan te besteden door hem of haar bijvoorbeeld en profil te fotograferen. Je kunt het beeld ook snijden, waardoor deze karakteristieke kenmerken nog meer naar voren komen.

Tip 5: Fotografeer eens op een donkere achtergrond

Is je huisdier donker van kleur? Dan heb je vast al eens gemerkt dat het lastig is om details te fotograferen zonder dat deze wegvallen. Andreas gebruikt daarom altijd lichtvormers met een zilverkleurige binnenzijde. Zilver geeft een contrastrijker beeld en haalt de highlights uit de vacht. Om een zwart dier los te laten komen van de achtergrond, maakt Andreas gebruik van striplights.

Waar wacht je nog op? Ontwaak die innerlijke fotograaf in jezelf!
Xoxo
Team Lifestyle NWS