geluk

5 geluksversterkers om je snel beter te voelen

Oefeningen die echt helpen om je gelukkiger te voelen, ze bestaan! Het gaat om het trainen van de volgende vaardigheden: dankbaarheid, genieten, streven, geven en empathie. Dit artikel behandelt ze alle vier en geeft voor iedere vaardigheid een oefening.

Dankbaarheid

Noem na thuiskomt van je werk, drie dingen op die je het meest dankbaar hebben gemaakt. Dat kan feedback zijn van een collega, een leuke opdracht of net een stapje verder komen met je team.

Genieten

Intensiveer dit vermogen door iedere keer voordat je eet je te focussen op je ademhaling. Breng rust in jezelf en proef dan met aandacht.

Nastreven

Begin eenvoudig dit vermogen te trainen door je iedere dag bij het wakker worden een doel te stellen waarop je je verheugt. Stel doelen die je kunt verwezenlijken. Neem tijdens het werk een half uur de tijd voor iets wat niet af moet, maar energie geeft. Maak tijd voor jezelf in het werk tot doel en geniet van wat het je oplevert.

Geven

Geven staat bovenaan in de top tien van gelukversterkers. Doe eens iets gratis voor een ander die (financieel) in de problemen zit.

Empathie

Sluit in je communicatie bewust aan bij wat een ander beweert door kort samen te vatten. Vaak ben je zo bewust bezig met een punt te scoren, dat een ander zich niet gehoord voelt of begrepen en de sfeer alleen maar competitief wordt.

Geluksapps

Je hoort er tegenwoordig steeds meer over: zogenaamde geluksapps. Een goed voorbeeld hiervan is de app Happify. Het leuke van deze app is dat hij de oefeningen tot een spel maakt, waarmee je jezelf kunt uitdagen en punten kunt verdienen. Zo heeft de app een spelletje met ballonnen waar je steeds op de ballon met het positieve woord moet tikken. De app beschikt ook over een uitgebreide bibliografie en ondersteunt de tips met wetenschappelijk onderzoek.

Images: Pixabay
Meer lifestylenieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!