bacteriën

Waar vind je de meeste bacteriën?

Je denkt al snel: op het toilet natuurlijk of in het vaatdoekje. Maar niets is minder waar. Er zijn genoeg plekken in huis waar die akelige beestjes zich veel liever nestelen. Zeker met het komende griepseizoen op komst, leek het ons nuttig om een aantal belangrijke, bacterierijke plekken in huis op een rijtje te zetten.

  1. Deurkrukken: Ze zeggen het ook wel, handen geven is gevaarlijker dan zoenen en wat is dat waar! Maarja de meeste handen worden natuurlijk gegeven aan deurkrukken, oppassen dus!
  2. Alles met knopjes:  Je telefoon, afstandsbedieningen, computertoetsenborden, gameconsoles en alle overige apparaten met knopjes zijn de perfecte broedplaats voor vieze beestjes.
  3. Het keukensponsje: Jazeker, niet het vaatdoekje maar het keukensponsje is de grote boosdoener op het aanrecht. Het sponsje of doekje regelmatig wassen met afwasmiddel is niet genoeg. Was het op 60 graden of  gooi het gewoon weg na een paar dagen.
  4. Slippers en pantoffels: Je gelooft het misschien niet, maar slippers zitten vol bacteriën. Na drie maanden bevat ruim 93 procent van de slippers tienduizenden bacteriën.
  5. Het zeeppompje: Ja wat raak je aan als je vieze handen hebt? Juist het zeeppompje en de knoppen van de kraan.
  6. De tandenborstel: Tandenborstels zijn een broeihaard voor bacteriën. Omdat ze vaak in een warme, vochtige omgeving staan, kunnen bacteriën zich gemakkelijk verspreiden. Tip: doe altijd de klep van de toilet naar beneden wanneer je doortrekt, zo voorkom je het rondvliegen van allerlei bacteriën die je echt niet op je tandenborstel wil hebben, jak!
  7. Het bed: Al na 24 uur zit je bed vol met mijten en andere bacteriën. Lucht je beddengoed elke dag en verschoon je bed elke week.
  8. Knuffels: Er is een onderzoek geweest waarbij op een kwart van de onderzochte knuffeldieren de stafylokokken bacterie aangetroffen werd. Dus was deze op het eerste oog onschuldige pluche vrienden regelmatig!
  9. De portemonnee: Een extra reden om minder vaak naar je portemonnee te grijpen. Dit gebruiksvoorwerp gevuld met geld dat door honderden handen is aangeraakt, is eveneens een feestje voor bacteriën en andere ziektekiemen.

Natuurlijk moeten we niet allemaal last krijgen van smetvrees en is het ook niet goed om alles steriel schoon te maken. Maar dit zijn wel de plekken in huis waar bacteriën het liefst zitten en die dus met schoonmaken net wat meer aandacht verdienen!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!