hygiënische werkvloer

Zo creëer je een schone en hygiënische werkvloer

Het is op dit moment belangrijker dan ooit om een schone en hygiënische werkvloer te creëren. Dit is lang niet alleen belangrijk voor het tegengaan van de verspreiding van het virus dat op dit moment de hele wereld op zijn kop zet. We hebben het natuurlijk ook over alle andere wintervirussen die de komende maanden de kop op gaan steken. Daarom hebben wij een aantal handige tips om een zo bacterievrij mogelijke en hygiënische werkvloer te creëren. Zo kunnen jij en je collega’s met een veilig gevoel terug naar kantoor komen wanneer dat weer mogelijk is.

Maak het jezelf en je collega’s zo gemakkelijk mogelijk

En dat begint natuurlijk met het beschikbaar stellen van hygiënische schoonmaakproducten. Geen zin om zelf naar de winkel te gaan en alle spullen naar kantoor te sjouwen? Maak het jezelf en je collega’s zo makkelijk mogelijk en bestel alles online om het vervolgens op kantoor te laten bezorgen. Naast het bestellen van Tork schoonmaakmiddelen doe je er goed aan om goede poetsrollen voor de dagelijkse poetswerkzaamheden te bestellen. Ook hygiënische afvalbakken en vloeibare zeep zijn must haves. 

Waar vind je de meeste bacteriën? 

Naast het aanschaffen van de beste hygiënische schoonmaakmiddelen, is het natuurlijk ook van belang om te weten waar zich de meeste bacteriën kunnen verzamelen op kantoor.

Allereerst vind je de meeste bacteriën op alle oppervlakken met knopjes: op telefoons, op afstandsbedieningen, op computertoetsenborden, op de muis, op de printer en op alle overige apparaten met knopjes. Dit zijn echt by far de meest perfecte broedplaatsen voor vieze beestjes.

Daarnaast verzamelt zich de meeste viezigheid op deurkrukken. Ze zeggen ook wel: handen geven is gevaarlijker dan zoenen en wat is dat waar. Op dit moment schudden we gelukkig geen handen meer met elkaar, maar vergis je niet: de meeste handen worden gegeven aan deurkrukken, oppassen dus!

Tot slot een plek waar je waarschijnlijk wat minder snel aan denkt: het zeeppompje. Wat raak je aan als je vieze handen hebt? Juist, het zeeppompje en daarna de knoppen van de kraan. Goed schoonmaken dus al deze plekken. Wil jij extra zekerheid? Draag dan gewoon een klein flesje desinfecterende alcohol bij je, zodat je hier altijd naar kunt reiken wanneer je een van de opgenoemde objecten hebt aangeraakt.

Hygiënerichtlijnen

Ben jij inmiddels voorzien van de beste schoonmaakmiddelen, maar nog op zoek naar wat meer houvast op het gebied van hygiënerichtlijnen voor verschillende sectoren? Neem dan eens een kijkje op deze website. Alle hygiënerichtlijnen die je hier tegenkomt, zijn opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. Bij de totstandkoming zijn altijd medewerkers van een GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst-regio en deskundigen uit de sector betrokken. Staat jouw sector of branche niet apart vermeld? Dan kun je de ‘Algemene hygiënerichtlijn’ gebruiken en toepassen.