woonkamer

6 x een snelle woonkamer make-over

Een nieuw jaar is altijd een goede gelegenheid om de boel eens even helemaal over een andere boeg te gooien. En dat kan natuurlijk ook op het gebied van een nieuw interieur. Hoe verfrissend is het om je woonkamer eens een mooie make-over te geven! Gelukkig is het zeker niet nodig om hiervoor direct een aannemer in te schakelen. Je kunt met een aantal kleine veranderingen al een hele hoop bereiken. Daarom een artikel met 6 tips voor een snelle woonkamer make-over die je gewoon zelf kunt uitvoeren.

Een nieuw likje verf

Een nieuw kleurtje op de muur geeft de hele woonkamer direct een compleet andere sfeer. De meeste mensen zijn wat argwanend als het gaat om uitgesproken kleuren, maar wat heb je te verliezen? Als het niet mooi uitpakt, verf je het in een uurtje weer over met een andere kleur. Om de juiste kleur voor jouw woonkamer te bepalen, is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Als je de woonkamer kleiner wilt laten lijken, is een donkere kleur meer voor de hand liggend, terwijl een lichte kleur de woonkamer optisch juist groter maakt. Heb je veel daglicht in de woonkamer vanuit het noorden, dan is het verstandig om warme kleuren te gebruiken. Daglicht vanuit het noorden is namelijk wit licht en geeft een echte kleurweergave van de door jou gebruikte kleur. Als je veel lichtinval vanuit het zuiden hebt, dan krijg je veel zonlicht binnen wat de kleuren in jouw woonkamer automatisch warmer maakt. Je kan dan ook zonder problemen donkere en koelere kleuren gebruiken.

Nieuwe muurdecoratie

Ok, de muren hebben inmiddels een mooi nieuw kleurtje, en dan? Dan is het tijd om de verder kale wand aan te kleden natuurlijk! Bijvoorbeeld met muurornamenten, muurstickers, posters, tekstborden, persoonlijke foto’s, mooie prints of een stijlvol nieuw schilderij. Met muurdecoratie maak je de wanden in de woonkamer persoonlijk. Meer dan keuze genoeg, dus wij adviseren je om online eens rond te snuffelen.

Nieuwe stoelen

Heb jij de eettafel in de woonkamer staan? Denk dan eens na over een set nieuwe eettafelstoelen, ook hiermee verander je in één klap de hele sfeer van je woonkamer. Of voeg juist een stoel toe aan je woonkamer-interieur, kijk bijvoorbeeld eens rond voor een mooie relaxfauteuil en kies voor een stukje ontspanning in je woonkamer. Dit is allang geen meubelstuk meer dat alleen bij je opa en oma in huis staat. Door de verschillende soorten en vele opties in uitvoeringen zit er altijd wel een bij die afgestemd is op jouw persoonlijke voorkeur en interieursmaak.

Een nieuw vloerkleed

Een geheel nieuwe vloer leggen is wel een heel drastische maatregel. Wil jij het iets gemakkelijker aanpakken? Kijk dan eens rond voor een mooi nieuw vloerkleed. Dit geeft je woonkamer direct een warmere sfeer en door het vloerkleed goed aan te passen aan de stijl van de wanden creëer je direct een geheel in de stijl van de gehele woonkamer.

Een nieuw tv-meubel

Een verandering waar je misschien minder snel aan denkt: een nieuw tv-meubel! Deze meubels zijn namelijk vaak onderdeel van een woonprogramma. Dat betekent dat je meerdere kasten of tafels van hetzelfde materiaal en met precies dezelfde uitstraling met elkaar kunt combineren. Houd je van rustig en klassiek? Met de natuurlijke bruine tinten brengt een tv-meubel van hout warmte in je huis. Of je nu kiest voor een klassiek houten tv-meubel of gaat voor een modern design, hout komt in elke woonkamer tot zijn recht. En door de diversiteit van de designs van tegenwoordig creëer jij in een handomdraai een woonkamer die qua interieur tot in detail bij je past.

Een nieuwe lamp

Heb je ergens een donkere hoek in het huis? Of wil je wat meer kleuraccenten aanbrengen in je interieur? Dan kun de oplossing het beste zoeken in de vorm van een mooie nieuwe lamp. Kies bij het uitzoeken van een nieuwe lamp allereerst een stijl die bij jouw persoonlijke smaak en interieur past. Houd je meer van een moderne stijl? Of ga je liever voor een kristallen hanglamp of kroonluchter? Waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van nieuwe verlichting? Wij hebben de belangrijkste dingen voor je op een rij gezet in het artikel tips voor het uitzoeken van verlichting

Image: Rawpixel
Meer design artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS designrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!