kerstoutfit

5 x sieradentrends die je kerstoutfit complimenteren

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat wij er als sophisticated business lady natuurlijk op ons allerbest uit willen zien. Waarschijnlijk ben je al aan het nadenken over de perfecte kerstoutfit, maar heb je ook al nagedacht over hoe je deze outfits verder gaat stylen? En dan hebben we het natuurlijk over sieraden, een mooi paar oorbellen of een extra glinstering om je pols om je feestelijke outfit helemaal af te maken. Om jullie hierbij een handje te helpen, hebben wij de trends op dit gebied voor jullie op een rijtje gezet. 

Trends op het gebied van ringen

Op het gebied van ringen is op dit moment eigenlijk alles mogelijk. Of het nu gaat om meerdere ringen aan een hand of zelfs aan een vinger, of een grotere statement piece aan een enkele vinger. Hoe meer ringen je echter draagt, hoe minder de details van iedere afzonderlijke ring nog opvalt. Daarom zijn wij zelf, zeker als het gaat om een iets chiquere avondoutfit, voor het dragen van ringen om slechts een vinger per hand. Dit kunnen meerdere aanschuifringen zijn die samen een mooi glinsterend geheel vormen, of een enkele ring met een iets grotere steen.

Trends op het gebied van horloges

Jarenlang was het de trend om kleinere horloges te dragen, die soms geheel wegvielen in de horlogeband. Een horloge die eigenlijk niet echt opviel en al gauw verdween onder een mouw of tussen andere polsdecoratie. Tegenwoordig is een tegenovergestelde trend van kracht: horloges mogen echt gezien worden. Wij adviseren je wel om weg te blijven van uitgesproken kleuren, op deze manier is het horloge het makkelijkst te combineren bij iedere avondoutfit.

Trends op het gebied van armbanden

Een hele tijd was het een trend om meerdere kleine, fijnere armbandjes tegelijk te dragen om je pols. Hoewel deze trend nog steeds in het straatbeeld te zien is, ontdekken wij steeds meer eenzelfde soort trend als bij het horloge: het mag allemaal wat grootser en grover. Let wel op dat het geheel stijlvol blijft, want ook al mag de armband meer opvallen, het gezegde “overdaad schaadt” is wat ons betreft nog altijd van kracht op dit gebied. Combineer bijvoorbeeld een mooie grotere armband naast een klassiek horloge. Op deze manier sla je plank eigenlijk nooit mis. En ook hier geldt wat ons betreft: pas op met het combineren van kleuren, dat is al snel too much voor een feestelijke avondoutfit.

Trends op het gebied van kettingen

De afgelopen tijd zien wij met enige regelmaat de wat grovere en kortere kettingen voorbij komen bij de jongere doelgroep (vergelijkbaar met de nekriem van onze trouwe viervoeters). Maar wij zijn persoonlijk toch meer van de altijd passende klassieke stijl als het gaat om het dragen van een ketting om een avondoutfit te complimenteren, zeker tijdens de feestdagen. Wat op dit gebied echter wel een duidelijk trendverschil is, als wij het vergelijken met een paar jaar geleden, dan is de lengte van de ketting. De ketting mag een flink stuk korter, zodat hij net onder het keelkuiltje valt. Houd het fijn, want een ketting op die plaats valt al genoeg op en het is het enige sieraad dat je direct op je outfit draagt. Dit sieraad dient je kerstoutfit te complimenteren, niet te overshinen.

Trends op het gebied van oorbellen

Natuurlijk is een mooi klassiek paar oorbellen, passend bij een stijlvolle ketting, altijd mooi om je kerstoutfit mee te upgraden. Al is dat wel afhankelijk van de Christmas hairstyle die je gekozen hebt. Je kunt het echter ook net iets gewaagder aanpakken op dit gebied. En dit kun je tegenwoordig op twee manieren doen. Je kunt meerdere oorgaatjes per oor inzetten door deze te versieren met verschillende kleine en fijne oorbelletjes. Deze hoeven niet te matchen, maar moeten natuurlijk wel een mooi geheel vormen. Of je kunt gaan voor een paar opvallende statement pieces. Wij adviseren je wel om een ketting in dit geval achterwegen te laten, zodat het allemaal niet teveel wordt. Experimenteren met kleur kan bij dit sieraad dan weer wel uitgebreid, als we kijken naar de huidige trends.

Good luck!
Xoxo
Team Lifestyle NWS

 

Image: Rawpixel
Meer fashion artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS fashionrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!
Image from rawpixel.com