haar gezonder

5 tips om je haar gezonder te maken

Het nieuwe jaar is aangebroken. Dat in combinatie met het feit dat we voorlopig nog wel een aantal weken thuis door moeten brengen, geven ons de gelegenheid om eens wat extra tijd aan onszelf te besteden. Kun jij bijvoorbeeld wel wat tips gebruiken om je haar gezonder maken in 2021? Lees dan vooral even verder.

1. Gebruik zo min mogelijk hittebronnen

Wij hoeven je dit waarschijnlijk niet meer te vertellen, maar hittebronnen zijn een van de grootste oorzaken van beschadigd haar. De meesten van ons hebben de komende weken geen vroege deadline om gewassen en gestreken op kantoor te verschijnen, maak hier gebruik van! Gebruik de tijd die je overhoudt in de ochtend aan het natuurlijk laten drogen van je lokken en ga voor een natuurlijke look in plaats van de perfecte krul of steile coupe.

2. Behandel je haar met Olaplex

Olaplex-producten maken je haar gezonder, sterker en kunnen schade daadwerkelijk herstellen. Olaplex 3 t/m 7 kun je thuis gebruiken en Olaplex 1 en 2 zijn onderdeel van een Olaplex treatment die je bij de kapperssalon kunt laten doen. “Het heeft mijn haar echt veranderd en zo ontzettend verbeterd! Ik boek de Olaplex treatment in principe altijd in tijdens een knipbeurt bij mijn kapper, dat is minimaal elke 3 maanden. Daarnaast ben ik thuis vooral fan van Olaplex nummer 3 (versterkend masker), nummer 5 (de conditioner) en nummer 7 (de haarolie). De producten zijn niet goedkoop, maar na 5 jaar gebruik kan ik oprecht zeggen dat ze echt werken”, aldus Daniëlle.

3. Trakteer je haar op Arganolie

Arganolie maakt je haar gezonder en is fantastisch voor beschadigd haar. Het is een olie opgebouwd uit zeer kleine moleculen, hierdoor kan diep in het haar dringen en je haar voorzien van een boost aan verzorging. Het hydrateert de haar van binnenuit. Het merk is hierbij niet van belang, wij letten er zelf vooral op dat er zo min mogelijk dingen aan de arganolie zijn toegevoegd, dus check de ingrediëntenlijst. Je kunt de olie heel voorzichtig in de haaruiteinden masseren voor je gaat douchen (in de douche kan de olie extra goed intrekken doordat de haarschubben zich openen door de warmte) of je kunt het toevoegen aan een zelfgemaakt haarmasker.

4. Gebruik een hoofdhuidscrub

We scrubben de huid van ons lichaam regelmatig om het te ontdoen van dode huidcellen die zich opbouwen. Waarom slaan we onze hoofdhuid dan over? Een shampoo en conditioner reinigen en verzorgen je haar, maar ze doen niets voor je hoofdhuid. Dit kan zorgen voor schilfervorming en de opbouw van viezigheid door haarproductresten en zweet. Dit veroorzaakt dan weer verstopte haarzakjes. De oplossing hiervoor is het gebruiken van een hoofdhuidscrub. Op deze manier verwijder je dode huidcellen en troep, stimuleer je de bloedsomloop en maak je alle haarzakjes vrij wat de groei van je (nieuwe) haar stimuleert.

5. Wees lief voor je haar

En dat kan op vele simpele manieren. Borstel je haar niet als het nat is, dan is het namelijk extra kwetsbaar. Gebruik geen ingewikkelde borstels of kammen, wij zijn fan van de simpele tangle teaser. Investeer in haarelastiekjes die je haar niet beschadigen, zonder metalen deeltjes erin dus. En tot slot: slaap op een zijden kussensloop, dit voorkomt het uren lang schuren van je haar over het kussen waardoor je haar kan breken en het is ook nog eens veel beter voor je huid.

Succes!
XoXo
Team Lifestyle NWS

Meer beauty artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS beautyrubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!