haarmasker-winter

Het perfecte haarmasker tijdens de winter

De koude en donkere dagen zijn weer aangebroken! Tijd om ons haar even extra te verwennen en klaar te maken voor alle kou die nog gaat komen. Zoals jullie wellicht al eens in mijn vlogs langs hebben zien komen, zweer ik zelf bij dit super gemakkelijke zelf te maken haarmasker. Het effect is werkelijk geweldig. Trakteer je haar iedere twee weken trouw op deze voedingsboost, en je weet niet wat je ziet. Hierbij het recept voor het perfecte haarmasker tijdens de winter.

Kokosolie in het haarmasker

Het eerste ingrediënt dat ik gebruik voor dit haarmasker is Kokosolie. Kokosolie beschermt het haar tegen haarschade, bijvoorbeeld door het kammen van je haar, het warm maken van je haar met hittetools en door chemische behandelingen. Het hydrateert je haar en dringt diep door in het haar. Kokosolie bestaat voor en groot deel uit laurinezuur. Laurinezuur is een verzadigd vetzuur met twaalf koolstofatomen. Laurinezuur komt voor in onder andere kokosolie en moedermelk. Deze vetzuur zit ook van nature in onze huidolie en wordt daarom ook beter opgenomen door onze huid. Uit onderzoek blijkt tot slot, dat je haar door kokosolie minder proteïne verliest. Kokosolie werd tijdens dit onderzoek vergeleken met andere oliën, en veel meer effect te hebben op het verminderen van proteïneverlies. Hoe minder het proteïneverlies, des te minder je haarschubben afbreken.

Jojoba-olie in het haarmasker

Jojoba-olie is een vloeibare was die gewonnen wordt uit de noot van de inheemse Amerikaanse struik Simmondsia chinensis. Het unieke van Jojoba-olie is dat het sterk lijkt op talg, een wasachtige substantie die door onze huidklieren wordt geproduceerd. Jojoba-olie voedt het haar, verzorgd het haar en gaat een droge hoofdhuid en roos tegen. Het vermindert de kans op gespleten haarpunten en het versterkt en verdikt het haar, wat afbreken tegengaat. Jojoba-olie is rijk aan vitamines die het haar intensief voeden, zoals vitamine B, C, E, koper en zink. Een haarmasker met deze olie heeft eigenlijk alleen maar voordelen en geeft je haar een prachtige gezonde glans.

Castorolie in het haarmasker

Castorolie is de ideale conditioner om het haar te versterken en de wortels te voeden. Daarnaast geeft Castorolie het haar meer glans en maakt het je haar heerlijk zacht. Castorolie heeft van nature de goede Omega 9 vetten. Om hiervan optimaal gebruik te maken kun je de olie het beste goed inmasseren en goed laten intrekken. Dit draagt bij aan een gezonde hoofdhuid en een natuurlijke haargroei. Het ricinolzuur in Castorolie zorgt ervoor dat droog en pluizig haar weer glanst en gezonder aanvoelt. Dit komt doordat de vetzuren in de olie de haren diep in de wortel voeden. Daarnaast helpen de zuren in Castorolie bij het herstellen van gespleten haarpunten. Dit komt doordat de olie beschadigde haarvezels herstelt en versterkt.

Benodigdheden en recept haarmasker

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel jojoba olie
  • 1 theelepel castorolie

Voeg deze drie ingrediënten samen in een schaaltje, verwarm dit schaaltje in de magnetron. Zelf doe ik dit zo’n 30 seconden op 600 watt. Masseer het gemengde goedje vervolgens goed in op je hoofdhuid en verdeel de rest over de lengtes van je haar en de haarpunten. Doe hier een badmuts overheen, leg een handdoek op je kussen en laat het de hele nacht intrekken. De volgende ochtend goed uitwassen en klaar ben je.

Heel veel plezier met dit heerlijke haarmasker komende winter!
Xoxo Daniëlle

Meer beauty artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS beautyrubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!