hoofdhuid

Detox je hoofdhuid: 6 tips om je hoofdhuid te verzorgen

Na de eindejaarsfestiviteiten kun je je lichaam herstellen en detoxen door middel van een gezonde levensstijl. Hetzelfde geldt voor je hoofdhuid en haar. Ontdek samen met Christophe Robin hoe je het nieuwe jaar fris en fruitig kunt beginnen, door middel van een goede detox van je hoofdhuid.

Waarom is het zo belangrijk om de hoofdhuid te verzorgen?

Tijdens de wintermaanden word je haar blootgesteld aan meer omgevingsstress naarmate het kouder wordt. Het haar houdt vaak minder vocht vast en kan last hebben van haarbreuk en hoofdhuid irritaties, veroorzaakt door vervuiling, talg en vet. Omdat de hoofdhuid van fundamenteel belang is voor de gezondheid en schoonheid van het haar, heeft je hoofdhuid speciale zorg en aandacht nodig.

Waarom is het nodig om de hoofdhuid te scrubben?

Net als de huid, die regelmatig gescrubd moet worden, moet ook de hoofdhuid gescrubd worden. Gebruik één keer per week de Cleansing Purifying Scrub met zeezout om de opeenhoping van dode cellen op de hoofdhuid, die de hoofdhuid kunnen verstikken, te verwijderen. Na gebruik van deze milde scrub is de hoofdhuid weer fris, comfortabel en ziet het haar er van de aanzet tot in de punten gezonder en glanzender uit.

Zes tips om je hoofdhuid te verzorgen:

1. Borstel je haar voorzichtig
Een klein gebaar maar zo belangrijk voor je haar en hoofdhuid. Regelmatig borstelen is essentieel voor het stimuleren van de bloedsomloop, die verantwoordelijk is voor haargroei, maar ook voor het geven van zuurstof en het verwijderen van onzuiverheden van de hoofdhuid.

2. Gebruik een kleine hoeveelheid shampoo
De meeste mensen gebruiken vaak te veel shampoo. De resten blijven niet altijd goed afgespoeld achter op de hoofdhuid en verstikken deze: de conditie van de hoofdhuid gaat snel achteruit en begint te jeuken. Je hebt maar een klein beetje shampoo nodig, laat het schuimen met warm water en breng het alleen aan op de hoofdhuid. Het schuim verspreidt zich over de lengten van het haar voor een zachte reiniging.

3. Neem de tijd om je hoofdhuid goed te masseren 
Neem elke keer wanneer jij je haar wast een paar minuten de tijd om je hele hoofdhuid te masseren. Dit geeft je niet alleen een aangenaam en ontspannend gevoel, maar stimuleert ook de bloedtoevoer en maakt je hoofdhuid zo schoon mogelijk, zodat je meer tijd overhoudt tussen de wasbeurten in.

4. Vermijd siliconen 
Siliconen, die in veel formules worden gebruikt, nestelen zich op de hoofdhuid en bedekken de lengten van het haar voor onmiddellijke glans. Deze chemische verbinding is echter niet oplosbaar in water en heeft de neiging om zich vast te hechten aan de hoofdhuid en het haar, waardoor het haar dof en breekbaar wordt.

5. Vermijd droogshampoo
Of probeer het gebruik ervan te beperken! Het is essentieel om dit voor het slapen gaan uit te wassen. Gaan slapen met droogshampoo is net als slapen met make-up op. De huid regenereert ’s nachts en absorbeert alles aan het oppervlak. Daarom is het zo belangrijk om grondig te reinigen voordat je naar bed gaat.

6. Zorg voor een gezond dieet dat goed is voor je haar 
De lever is nauw verbonden met de hoofdhuid, dus een gezond dieet is ook belangrijk. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega 3, vitaminen en mineralen zullen je haar gelukkig maken. Dit zijn onder andere vette vis zoals zalm en forel, noten, lijnzaad, Griekse yoghurt en broccoli, die allemaal kunnen helpen om de algehele gezondheid van het lichaam en die van de hoofdhuid en het haar op peil te houden.

Volg deze stappen voor een gehydrateerd en verzorgde hoofdhuid en mooi haar voor een fresh new start! Meer informatie over de producten van Christophe Robin kun je hier vinden.