10 tips voor meer opslagruimte op je Iphone

Het komt jullie ongetwijfeld bekend voor: een melding van je telefoon dat je opslagruimte (bijna) vol is. Heel vervelend, zeker als je net even snel iets belangrijks op wilt slaan. Met deze tien tips creëer je in een handomdraai meer opslagruimte op je Iphone.

1. HDR

Met de HDR-instelling voor je camera slaat je iPhone dezelfde foto twee maal op: je originele en een aangepaste HDR-versie. In Foto’s & Camera kun je instellen dat hij maar één van de twee opslaat.

2. Stream je muziek

Hoe meer muziek er op je iPhone staat, hoe voller hij wordt. Wanneer je muziek streamt via diensten als bijvoorbeeld Spotify, worden de muziekbestanden niet opgeslagen en dat scheelt heel veel opslagruimte.

3. Photo Stream

Hiermee worden je laatste duizend foto’s gesynchroniseerd met al je iOS-apparaten. Zet het uit bij Foto’s & Camera en tik op de schakelaar bij ‘Mijn Photo Stream’.

4. Podcast en video’s

Vaak luister je een podcasts maar één keer terug. Laat deze bestanden niet op je telefoon staan maar verwijder ze direct.

5. Beheer opslag

In deze sectie kun je zien hoeveel opslagruimte je nog over hebt en wat je op dit moment in gebruik hebt.

6. Ongewenste extra downloads:

Ogenschijnlijke kleine apps worden groot; soms downloaden ze extra bestanden. Dit kun je nakijken bij ‘Beheer opslag’.

7. Apps:

Scroll zo nu en dan eens door je lijst met app’s. Daar zitten ongetwijfeld regelmatig app’s tussen die je niet (meer) gebruikt. Verwijder ze direct!

8. Berichtjes:

Verwijder oude sms’jes en WhatsApp-berichtjes automatisch. Ga naar ‘Instellingen’, ‘Berichten’ en maak een keuze: Bewaar berichten voor 30 dagen of 1 jaar.

9. iTunes:

Verwijder je browser-, muziek- en e-maildata in de sectie ‘Overig in iTunes’.

10. Cloud:

Sla al je foto’s op in de cloud! Dan zijn ze ook direct veilig voor een eventuele crash van je telefoon.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!