Waarom masterstylist Ron Steur, Rob Peetoom verliet om flexibele werkplekken voor beauty-ZZP’ers te openen

Vandaag, precies op de dag van het 50-jarig jubileum van kappersimperium Rob Peetoom, opent oud werknemer Ron Steur de eerste flexibele werkplek in Nederland voor kappers, visagisten en kunstenaars. Na Japan, Australië en het Verenigd Koninkrijk brengt de masterstylist deze opkomende trend naar Nederland. De eerste coworking salon van Created by Ron Steur opent vandaag officieel haar deuren in het pop-up paradijs Lil’ Amsterdam Centraal Station.

Coworking spaces zijn niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. In Amsterdam werkt al één op de twintig mensen op een flexibele werkplek. Waar voorheen deze flexibele werkplekken alleen beschikbaar waren voor de zakelijke dienstverlening, wordt door Created nu het speelveld voor de beauty-industrie geopend. Created biedt professionals het beste van twee werelden: een werkplek die ze als zzp’er kunnen huren wanneer ze maar willen én de Created Academy, een opleidingstraject boordevol opleidingen en workshops. 

Niet de risico’s van een eigen salon, wél de onafhankelijkheid

Onder kappers, make-up stylisten en kunstenaars heerst een groeiende vraag naar flexibiliteit en een hoger inkomen, zonder de risico’s die komen kijken bij het openen van een eigen salon of atelier. Ron Steur (1970) reisde zelf ruim 32 jaar de wereld af als kapper, werkte voor topmerken zoals L’Oréal en Redken en was de laatste 4 jaar in dienst als masterstylist bij Rob Peetoom.

Tijdens zijn loopbaan viel de grote onvrede onder jonge talentvolle kappers hem op: “Er zijn zoveel jonge talenten in loondienst die zo graag zelfstandig zouden werken. Door hoge risico’s en zeer beperkte opleidingsmogelijkheden kiezen zij er niet voor om hun eigen salon te openen.”

Created reageert zo op de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Iedereen die zich aansluit als Creator dient daarom ook zzp’er te zijn. Bij Created huren zij niet enkel een stoel of atelier, maar krijgen zij, voor een vast percentage per dienst, de benodigde tools om hun werk, administratie, en marketing uit te voeren. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om een opleiding te volgen aan de Created Academy. Een rol die voorheen volgens kappersorganisatie ANKO alleen door kappers met personeel vervuld werd.

Een makeover voor de beauty-industrie

Created heeft een grotere missie dan slechts deze ene locatie. Het bedrijf heeft als doel om (inter)nationaal uit te breiden en nieuwe salons, concepten en evenementen te introduceren. Het einddoel: de arbeidsmarkt van de beauty-industrie flexibiliseren en iedereen ter wereld de kans geven om voor zichzelf te beginnen en dromen te verwezenlijken.

“Het voelt als mijn plicht de beauty-industrie te matchen met de nieuwe manier van werken en jongen talenten een flinke boost te geven. Created biedt hen een plek waar de vrijheid van een eigen salon wordt gecombineerd met de voordelen van het werken voor een baas. We nodigen dan ook alle talenten in binnen- en buitenland uit om zich aan te melden via onze website“, aldus Ron Steur.

Created by Ron Steur

Meer beautynieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS beautyrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!