Volkswagen ID.4

Volkswagen zet nu flink in op het maken van elektrisch aangedreven auto’s. Het merk verwacht er in 2023 al zo’n miljoen van te verkopen. De productie van de Volkswagen ID.3 is al begonnen. Na de zomer begint de uitlevering, hoewel er schijnbaar op dit moment wat moeilijk op te lossen softwareproblemen spelen. Op de komende autobeurs, de New York International Auto Show in april, introduceert Volkswagen z’n volgende elektrische auto, de Volkswagen ID.4. Het is de definitieve versie van wat in 2017 werd gepresenteerd als ID.Crozz Concept.  De Volkswagen ID.4 wordt niet voor niets in New York gepresenteerd, de elektrische SUV moet namelijk de grote concurrent gaan worden van de Tesla Model Y, die al staat te trappelen om binnenkort te worden losgelaten. Later volgt nog een coupé-achtige SUV onder de naam Volkswagen ID.5.

Kenmerken

De Volkswagen ID.4 is een, ook vierwiel aangedreven, volledig elektrische SUV, met een actieradius tussen de 500 en 600 kilometer. Het interieur is lounge-achtig van opzet, de bedieningselementen zijn volledig digitaal en, als je dit wilt, is de auto ook met je stem aan te sturen. Bovendien is de Volkswagen ID.4 geschikt voor autonoom rijden. In autonome rijmodus verdwijnt het stuur in het dashboard waardoor je nog meer leefruimte in de auto hebt om dingen te doen die interessanter zijn dan sturen. Qua buitenmaten moet je denken aan een iets kleiner formaat dan de Volkswagen Tiguan, maar binnenin is het meer een Tiguan Allspace. Volkswagen gaat de ID.4 niet alleen in Europa produceren, maar ook in de VS en in China, een echte “wereldauto” dus.

Design

De ID.4 moet vooral een ruime, praktische, gezinsauto worden met een mooi, futuristisch, design, zowel aan de buitenkant als binnenkant. Geen hoekig lijnenspel meer zoals we van Volkswagen gewend waren, maar gladde, ronde vormen en een langgerekte carosserie.

Aandrijving

De ID.4 staat op hetzelfde platform als de ID.3. Te verwachten is dan ook dat de ID.4 qua accupakketten te bestellen zal zijn met 45, 58 of 77 kWh. Of zonder die 45kWh maar juist met een wat zwaardere versie. Ook is de mogelijkheid van vierwielaandrijving te verwachten. We gaan het zien! 

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!