TYPHOON’S NWS-FLASH MEI 2017

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire brands van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality. Typhoon Hospitality is een uniek hospitality marketing- & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; if it’s hospitality related, it’s their business! Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Le Dimanche

Elke eerste zondag van de maand werpt The French Connection de gevestigde orde van de klassieke Franse keuken omver. Chef Jef van den Hout experimenteert in een creatief vijfgangendiner dat alleen die avond voor €37 – inclusief muzikaal behangetje van de jazz band – te proeven is. De editie op 7 mei staat de chef er niet alleen voor in zijn culinaire coup. Drambuie is officieel partner van Le Dimanche en schenkt cocktails als de fameuze Drambuie Collins voor een toast op de revolutie. Voorgaande edities zaten compleet vol; wie zich aan wil sluiten bij de gastronomische rebellen reserveert daarom nu nog snel een tafel via de website.

Hendrick’s Curious Cucumber Zoo

Op 14 juni, Wereld Komkommerdag, opent ‘s werelds grootste, kleinste en meest ongewone komkommerdierentuin zijn poorten in Amsterdam. De zoölogische komkommertentoonstelling, naar zeggen gesticht door twee anonieme visionairs met een bijzondere interesse in excentrieke komkommers, is van 14 tot 18 juni geopend op de Ten Katestraat 117. Deze Curious Cucumber Zoo etaleert naast deze expositie het unieke karakter van de komkommer ook in wonderlijke cocktails. Entree is gratis. Tickets voor deze merkwaardige menagerie plus bar zijn binnenkort te reserveren via de evenementpagina.

Shakes & Pancakes @ SNCKBR

Geen reden om de stapeltjes pancakes van SNCKBR enkel vanachter Instagram te begluren. Want zoals je van SNCKBR gewend bent, zijn de baksels van het spiksplinternieuwe ‘Shakes & Pancakes’ menu HRTSTKK natuurlijk en glutenvrij. Voor de ultieme #instagramgoals en tegen de dorst zet je er die gigantische vegan freakshake naast. En door het freakishly grote formaat van de shakes hoef je direct drie dagen niet meer te eten! Hartstikke handig.

Taste of Amsterdam

Met het onthullen van het programma is het officieel: Taste of Amsterdam maakt Pinksteren lekkerder dan ooit. Onder andere restaurants The French Connection, ROAST, De Kruidfabriek, ’t Amsterdammertje*, THE BUTCHER en Pikoteo zullen hun kookkunsten vertonen. De Veuve Clicquot Journey stuurt je dit jaar langs de meest exclusieve locaties van Amsterdam: Occo van The Dylan, Bridges van The Grand en Ciel Bleu van het Okura Hotel. Naast chefs Onno Kokmeijer, Andrès Delpeut en Dennis Kuipers komen ook Julius Jaspers, Jonnie Boer en Peter Lute opdraven. Voor de vermoeide foodie levert bezorgservice Deliveroo in de Deliveroo Relax Area alle Taste-gerechten op bestelling af.

Gin Festival

Na een uitverkochte editie in 2016 is het Gin Festival op 19 en 20 mei terug bij UnderCurrent. Was het begin enkel gin, daar brengt deze editie veel meer. 120 gin, 14 tonics, 12 vermouths, 13 jenevers, craft beer en eten van foodtrucks om je enigszins op de been te houden. Zo vullen onder andere Damrak Gin, Sir Edmond Gin, Catz Dry Gin en Gin & Jonnie de glazen. Helemaal nieuw is de Aguave Area met de beste tequila’s en mezcals. De Ginboot vaart je twee keer per uur van Amsterdam Centraal richting het festival.

Het Weekend van de Rollende Keukens

Al tien jaar rollen de keukens van de Rollende Keukens het Westerpark binnen. En ook voor de jubileumeditie komt iedereen weer aanrijden. Van vegan vreetkar tot excentrieke pizzabrommer en van vlammende BBQ-camper tot rollende keukenprinsessen. Op de openingsavond viert de Rollende Keukens ook nog zijn partijtje. Zwemspullen mogen thuisblijven, dansskills moeten mee.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!