TYPHOON’S NWS-FLASH FEBRUARI 2017

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire brands van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality. Typhoon Hospitality is een uniek hospitality marketing- & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; if it’s hospitality related, it’s their business! Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Het Warenhuis webshop

Het Warenhuis is een warenhuis! Naast broodjes, koffies en cocktails staat nu ook de gehele inboedel in de etalage. Die stoel, dat glas? Alles* in het restaurant – van lamp tot vloertegel – is via QR-codes direct in de spiksplinternieuwe webshop te bestellen.

* Andere gasten zijn uitgesloten. Leuke vreemdelingen aan een andere tafel zullen nog altijd gewoon om hun telefoonnummer gevraagd moeten worden.

Kyoto meets Lima @ IZAKAYA

IZAKAYA Asian kitchen & bar brengt deze maand culinaire hoofdsteden samen. Executive chef Hariprasad Shetty onthult hoe traditionele smaken transformeren bij IZAKAYA als kleurrijke metropolen Kyoto en Lima samenkomen. Traditionele Japanse technieken worden gecombineerd met ingrediënten of recepten uit de Peruviaanse hoofdstad. Van 2 februari tot 2 maart kun je het ‘Kyoto/Lima’ menu proeven voor €99,- per persoon door het menu (minstens 24 uur van tevoren) te reserveren.

Tipsy Tea Party @ THE DUCHESS

THE DUCHESS gets tipsy from tea. And some cheeky splashes of booze. DUCHESS Tipsy Tea Party is een extravagante brunch met verleidelijk variété, kleurrijke zoetigheden, hartige hapjes en een glas champagne. Of vijf. Verre van het klassieke theefeestje. Zondag 12 februari vanaf 13:00 wijst THE DUCHESS de ‘Mad Hatters’ van Amsterdam hun plaatsen tijdens de eerste Tipsy Tea Party. Reserveer je tafel via rsvp@the-duchess.com.

Deliveroo Breda

Bredenaren, Bredalingen en Bredaers gaan voortaan uit thuis eten. De Deliveroo-karavaan reist door naar de tiende Nederlandse stad. Ook in Breda leveren drivers voortaan al fietsend de favoriete gerechten van lokale restaurants aan ieders voordeur af. In dit geval zijn dat onder andere de vegan maaltjes van restaurant Loff en de burgers (a.k.a. zondags anti-katermedicijn) van Ellis Gourmet Burger.

WYERS Bar & Restaurant

Dacht je die ‘places to be’ van onze mooie hoofdstad net helemaal in kaart te hebben gebracht? Ha! Dit voorjaar beloven drie nieuwkomers alle hotspot-lijstjes weer doorelkaar te gooien. Wyers Bar & Restaurant – kwalitaitef Amerikaans comfort food met een Nederlandse twist door chef SammyD. – Miss Louisa Coffee & Beignets window – een to-go bakkerswinkel voor koffies en beignets – en House Bar – een craft cocktailbar met creatieve flair – openen in het hart van Amsterdam. Het drietal zet rond april gelijktijdig hun deuren (en raam) open aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

Liquor Lectures @ Dorstlust’s Drankerij

Dorstlust’s Drankerij leest dorstlessende lesjes met de terugkerende Liquor Lectures. Op 16 februari is het tijd voor ‘Vodka! Van korrel tot borrel’. Er wordt verteld, uitgelegd, gepresenteerd en – hoera! – geproefd. Tijdens Wodka 101 leer je de kunst van wodkamakerij. Dee jongens van The Stillery halen hun older-installatie waar het label ooit mee begon weer van zolder om precies uit te leggen hoe wodka gemaakt wordt. In deel twee van de les leer je verschillende perfect serves te shaken. En drinken.

Oh, foodie Valentine

Liefde gaat nog altijd door de spreekwoordelijke maag. Is je funny Valentine meer een foodie Valentine, duik dan in de kassen van de Kruidfabriek by Lute. Chef Peter Lute kookt met liefdeskruiden waarvan vroeger geloofd werd dat ze hielpen de juiste partner te vinden. Foodhallen speelt geest in de lamp en vervult wensen van tortelduiven die hun wederhelft willen verrassen. Een 16-gangendiner, trouwen voor één dag of Robert ten Brink die je crush op een date vraagt door middel van een serenade. Foodhallen regelt het. De #fitlovers die bij SNCKBR de glutenvrije liefde aan elkaar verklaren maken kans op een logeerpartijtje. Dit keer niet bij the object of their affection thuis. Iedereen die een tafel reserveert op de dag van de liefde maakt kans op een hotelovernachting.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!