The Green House lanceert speciaal menu voor Verspillingsvrije Week

Van 11 tot en met 17 september is het Verspillingsvrije Week, een initiatief van stichting Samen Tegen Voedselverspilling. In Nederland eten we een kwart van het voedsel dat we in huis halen nooit op. Dit belandt zonder pardon in de vuilnisbak, en dat moet anders. Dat vindt ook The Green House, die het hele jaar door kookt van kop tot staart en gebruikmaakt van restverwerking. Voor deze actieweek gaan ze all-in met een speciaal driegangenmenu.

Circulaire & lokale leveranciers

The Green House zet zich sinds de opening vijf jaar geleden in voor een betere wereld. Door een circulaire bedrijfsvoering, samen te werken met lokale leveranciers en te geven om mens, plant en dier. Zo houden ze bij The Green House niet van het verspillen van talent en werken ze er met een zero waste-aanpak in de keuken. Het brood wordt gebakken met bierbostel (restproduct van bierbrouwen), de paddenstoelen voor de bitterballen groeien op koffiedrab en de koekjes bij de thee worden gemaakt van de restjes deeg die overblijven van andere koekjes. Tijdens de Verspillingsvrije Week doen ze er met hun speciale menu een schepje bij. 

Drie gangen verspillingsvrij

Tijdens de actieweek kunnen gasten genieten van een driegangenmenu waarbij zoveel mogelijk van de ingrediënten is gebruikt, en dus zo min mogelijk is weggegooid. Denk aan een cracker van groentepulp met een dip van bospeentopjes, gnocchi van restbrood met een onkruidpesto en een dessert met cheesecakecrème en koffiedikcrumble. Het is een simpele daad voor een beter klimaat van The Green House, die op deze manier laat zien wat er allemaal nog voor lekkers te maken is met of van restproducten. En dat doen ze niet alleen door een heerlijk menu klaar te maken, maar ook door gasten te informeren over wat ze zelf kunnen doen. Tijdens de Verspillingsvrije Week zet The Green House een informatieboekje online met alles over hun eigen werkwijze, duurzame samenwerkingen en lekkere recepten die gasten thuis kunnen maken met hun eigen restjes.

Over The Green House

The Green House staat al vijf jaar bekend om haar duurzame bedrijfsvoering en dat begint bij het gebouw dat volledig circulair is gebouwd. Binnen in het duurzame paviljoen werken de koks volgens de principes van Dutch Cuisine; ze zetten zich in om de Nederlandse eetcultuur te herwaarderen en te zorgen voor verduurzaming. Bijvoorbeeld door voor 20 procent met dierlijke eiwitten te werken en voor 80 procent met plantaardige.

Dutch Cuisine moedigt koks aan om met seizoensgroenten te werken, om aan slimme restverwerking te doen en aandacht te geven aan ondergewaardeerde producten van eigen bodem. The Green House werkt dan ook veel samen met lokale leveranciers uit Utrecht en de regio. Door veel te werken met kruiden creëren ze een herb to table-ervaring voor haar gasten. The Green House werkt samen met The Colour Kitchen en streeft ernaar dat minimaal 20 procent van het personeel uit mensen bestaat die het om wat voor reden dan ook lastig vinden om passend werk te vinden.

Het driegangenmenu is verkrijgbaar van 11 tot en met 17 september 2023 en kost € 37,50. Meer informatie vind je hier.

the green house-2
the green house-3
verspillingsvrije week
the green house-5
the green house-6

Meer restaurants in Utrecht waar wij over geschreven hebben, vind je hier.