nieuw dekbed

Tips voor het uitzoeken van een nieuw dekbed

De keuze voor nieuwe dekbedden is enorm. Wij begrijpen het dan ook helemaal, dat jij door de bomen het bos niet meer kunt zien bij het maken van deze keuze. Wat wij allereerst belangrijk vinden, is dat het materiaal van een dekbed zo natuurlijk mogelijk is en dat het geen schadelijke stoffen bevat. Bij Allnatura hebben ze al meer dan 35 jaar ervaring met duurzame, ecologische producten voor natuurlijk slapen. Daarnaast worden al hun producten getest op schadelijke stoffen. De zachte dekbedden van Allnatura zijn vervaardigd uit hoogwaardige, natuurlijke grondstoffen voor mensen die duurzaamheid en bio belangrijk vinden. Persoonlijk vinden wij dit zeer belangrijke kernwaarden als het gaat om het samenstellen van ons slaapklimaat. Maar waar dien je nu nog meer rekening mee te houden als je op zoek bent naar een nieuw dekbed? Wij leggen het je uit.

Hoe vaak moet je een dekbed vervangen?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wanneer je een dekbed überhaupt dient te vervangen. De stelregel ligt eigenlijk vrijwel gelijk aan de stelregel die gebruikt wordt om je matras te vervangen: grofweg na 10 jaar. Dit kan eveneens na 8-9 jaar zijn, of misschien zelfs pas na 11 jaar. Ook wanneer dekbedden gelige vlekken vertonen van transpiratie, is dit een teken dat je toe bent aan een nieuw dekbed. Als je daarnaast je dekbed ook niet meer lekker luchtig op kunt schudden, heeft hij waarschijnlijk zijn beste tijd gehad.

De verschillende soorten dekbedden

Waarmee moet je rekening houden bij het kiezen van een dekbed? Allereerst is het belangrijk om na te gaan of je een enkel of een dubbel dekbed wilt. Vervolgens kun je kiezen voor een luchtig-lichte variant als je het snel warm hebt, of een heerlijk winterdekbed als je het snel koud hebt. Daarnaast kun je kiezen voor 4-seizoen dekbedden, die je naar temperatuurwens uit elkaar kunt halen en aan elkaar vast kunt maken. Ook biedt Allnatura lichaamszone dekbedden: deze dekbedden bieden een temperatuurmanagement dat is afgestemd op het lichaam. De individuele zones van het dekbed zorgen ervoor dat elke zone op het lichaam de warmte krijgt die het gedurende de nacht nodig heeft. 

Het vulmateriaal van je dekbed

Wanneer je een keuze gemaakt hebt voor een soort dekbed dat wilt aanschaffen, is het tijd om te bedenken voor welk vulmateriaal je wilt gaan. Allnatura biedt dekbedden met de beste kwaliteit natuurvezels. Zo kun je kiezen voor dekbedden met een vulling van katoen van gecontroleerde biologische teelt. Deze dekbedden zijn antistatisch, huidvriendelijk en wasbaar op 60 °C. Het feit dat je dit dekbed veilig op een dermate hoge temperatuur kunt wassen, is ook de reden waarom dit materiaal perfect is voor mensen met een allergie.

Je kunt ook kiezen voor onze persoonlijke favoriet: namelijk een dekbed gevuld met scheerwol. Schapenwol is aangenaam klimatiserend, vochtregulerend en luchtdoorlatend. Heerlijk voor ieder seizoen, je kunt er zelfs je huis op een duurzame en gezonde manier mee isoleren. Scheerwol heeft daarnaast van nature een groot zelfreinigend vermogen en is daarom gemakkelijk te onderhouden.

Dekbedden gevuld met hennep, kameelhaar of kasjmier

Je kunt het natuurlijk ook net even iets specialer aanpakken door te kiezen voor een dekbed gevuld met hennep. Wist jij dat hennepplanten uiterst duurzaam zijn? Dekbedden van hennep zijn daarnaast antistatisch, huidvriendelijk, temperatuurregulerend en eveneens wasbaar op 60 °C. 

En wat dacht je van kameelhaar? Kameelhaar koelt af, verwarmt en ademt uitstekend. Door de hoge warmteafgifte in de winter en de compenserende temperatuur in de zomer, vormt dit een geweldig dekbed voor ieder Nederlands seizoen. Het bijzondere van kameelhaar is, dat het met een dunnere laag materiaal net zo veel isolatie biedt als een dekbed met schapenwol. Houd je dus van een dunner dekbed met hetzelfde comfort? Dan is dit wellicht iets voor jou.

Voor de echte luxepaardjes biedt Allnatura dekbedden gevuld met het fijne haar van de kasjmiergeit. Een dekbed gevuld met kasjmier is ontzettend licht, zacht en heerlijk verwarmend. Ben jij fan van een luxueus slaapklimaat? Dan is dit het dekbed voor jou.

Meer dan genoeg keuze dus, als het gaat om het uitzoeken van een nieuw dekbed. Wij hopen dat wij je een beetje hebben kunnen helpen met het maken van een keuze. Kun jij daarnaast ook wel wat extra inspiratie gebruiken wat betreft de inrichting van jouw slaapkamer? Neem dan nog even een kijkje bij deze artikelen.

Heel veel succes!
Xoxo

Team Lifestyle NWS

Beeld: Allnatura