chefs food en drinks

Tien culinaire tips in Noord- en Zuid-Nederland

Noord- en Zuid-Nederland zijn de meest geliefde bestemmingen om deze zomer door te brengen. Uit het jaarlijkse vakantie-onderzoek onder de gebruikers van TheFork blijkt dat we de keuze voor een zomerse vakantiebestemming vooral baseren op de lokale keuken, het weer en het landschap. 90% van de respondenten vindt dat je een stad en regio pas echt goed leert kennen door de lokale gastronomie. Waar je dan het beste kunt eten? Uiteraard hebben wij een aantal tips voor jullie; 10 culinaire hoogstandjes op een rij!

Al het lekkers uit de zee

In Noord-Nederland zijn onder meer de Waddeneilanden, Friesland en Groningen favoriet. De zomerse vis en schaaldieren weten daar het ultieme vakantiegevoel op te roepen. Denk hierbij aan kraakverse Texelse Creuse-oesters die rechtstreeks van het wad afkomstig zijn.

In Zuid-Nederland zijn onder andere Maastricht en de Zeeuwse kust trekpleisters. Lokale gerechten bereid met producten uit de zee, zoals Zeeuwse mosselen, zijn populair. Maar ook de zuidelijke ambiance en het heuvelachtige landschap van Maastricht met zijn bourgondische lifestyle, zijn aanleiding om hier de zomer door te brengen.

Het vakantiegevoel wordt niet gehinderd door streng op de uitgaven te letten

Gemiddeld gaan Nederlanders in de zomervakantie even vaak uit eten als gedurende de rest van het jaar. Wel kiest men tijdens de vakantie vaker voor een kwalitatief restaurant met een gemiddelde menuprijs van 35 euro of meer. In deze restaurants blijkt dat COVID-19 maatregelen vaker en strenger worden toegepast. Het merendeel van de gasten hecht hieraan grote waarde. Op TheFork app en website is zichtbaar welke maatregelen de restaurants treffen.

Ultieme zomerse app

Zoek je een restaurant aan zee of een terras met prachtig uitzicht waar je graag wil dineren? TheFork tipt via de app in het geliefde Noorden en Zuiden van het land alvast een aantal restaurants voor de vakantie bucketlist. Want, #wemogenweeruiteten en dat moet gevierd worden! Dit zijn 10 suggesties van TheFork:

1. Bosq – Texel

Bosq

2. Houke – Sneek

houke

3. Hof aan zee – Koudekerke

Hof aan zee

4. Herberg Het Volle Leven – Appelscha

herberg het volle leven

5. ’t Havenmantsje – Harlingen

t Havenmantsje

6. Jef Gastrobar – Maastricht

Jef Gastrobar

7. Wijnrestaurant Mes Amis – Maastricht

Mes Ami

8. Castafiore Risotteria – Vlissingen

castafiore risotteria

9. Chef’s! Food & Drinks – Groningen

chefs food en drinks

10. Restaurant Eindeloos – Leeuwarden

eindeloos

 

Images: Het PR bureau, TheFork
Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!