tia maria matcha

Tia Maria lanceert gloednieuwe cream likeur: Tia Maria Matcha

Tia Maria presenteert een gloednieuwe eigentijdse cream likeur: Tia Maria Matcha. Een romige, lichtgroene likeur met een alcoholpercentage van 17% en van nature cafeïnerijk Matcha-thee-extract uit Japan. Tia Maria Matcha is perfect te combineren met heerlijk eten, maar is ook lekker bij een ontspannen dagje thuis of een zonovergoten feestje. Serveer puur met ijs, of in een frisse ‘Matcha-tini’ cocktail. De fraaie parelmoer-achtige fles maakt deze heerlijke romige likeur een origineel cadeau voor elk bijzonder moment. 

Natuurlijke en eigenzinnige smaak

Matcha is een hoogwaardige groene thee afkomstig uit Kyoto, een regio in Japan. De natuurlijke en eigenzinnige smaak maakt het extract van deze thee volgens Tia Maria zeer geschikt als basis voor een bijzondere likeur. Tia Maria Matcha heeft een lichtgroene kleur en is een bloemig en verfrissend alternatief voor de wereldberoemde Tia Maria smaak. Dat maakt deze romige likeur tot een nieuwe, hippe drinkervaring. 

Wat vindt Lifestyle NWS?

Zoals jullie op onze Instagram Stories en in Daniëlle’s vlog al konden zien, kregen wij de prachtige nieuwe fles opgestuurd om alvast even voor te proeven. En dat hebben wij gedaan. Als groot fan van cream likeur was onze aandacht direct getrokken. Het hippe en gezonde matcha konden wij echter wat minder plaatsen in combinatie hiermee. Maar wat heeft de Tia Maria Matcha ons positief verrast, heerlijk! De likeur heeft de structuur en mondsensatie van een creamy likeur. Het toegevoegde matcha-extract zorgt vervolgens voor een heerlijke verrassende frisse afdronk. Wat ons betreft een dikke aanrader, zeker tijdens een warme zwoele zomeravond, in combinatie met een blokje ijs. Echt een tip, well done Tia Maria!

Zo serveer je Tia Maria Matcha on the rocks

  • Meng een theelepel suiker en een theelepel matchapoeder in een schaal.
  • Doe wat koud water in een kom en dompel de rand van je glas in het water.
  • Schud eventuele druppels water eraf en plaats de rand van het glas in de mix van matcha en suiker. Vul het glas met ijs en voeg de likeur toe.

Zo serveer je een Matcha-tini

  • Maak een groene matcha-rand (zie hierboven) op de helft van een Martini (coupe) glas.
  • Schenk Tia Maria Matcha en Tito’s Handmade vodka in een cocktailshaker. Vul de rest van de shaker met ijs.
  • Schud de ingrediënten goed door elkaar en schenk de inhoud van de shaker door een zeef in het glas.

Prijs en verkrijgbaarheid

Tia Maria Matcha is vanaf nu verkrijgbaar bij Nederlandse slijterijen voor een adviesprijs van €19,99 en heeft een alcoholpercentage van 17%. 

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!