De thuisborrel club

Cocktailbox met ‘bewustere’ cocktails, maar minstens even lekker

Minder drinken en bewuster omgaan met alcohol is al een tijdje gaande en dat is ook De Thuisborrel Club niet ontgaan. Het initiatief dat samenwerkt met Nederlands’ beste cocktailbars lanceert samen met oneUNIT De Thuisborrel Club Conscious Edition: een cocktailbox gevuld met verrassende cocktails die alle niet meer dan één unit alcohol bevatten. oneUNIT zet zich al langer in om het bewustzijn bij de consument te vergroten en daagt bartenders en amateurshakers uit creatieve cocktails met maar één unit (12,5 ml) te creëren.

De Thuisborrel Club Conscious Edition

De cocktailbox bestaat uit acht cocktails die maximaal één unit alcohol bevatten, oftewel 12,5 milliliter alcohol wat gelijk staat aan één glas bier of wijn. Zes vaststaande cocktailrecepturen worden ter beschikking gesteld door de populaire cocktailbars Mr. Smith, Bricks “Hooch & Brew” en Bar Mokum. Daarnaast worden er nog twee aangeleverd door de bartender die voorgaande bartenderronde van de oneUNIT-competitie heeft gewonnen. Onder de ‘vaste’ cocktails bevinden zich onder andere een ‘Mesjogge’ met kleine hoeveelheden Genever, Carpano Anitca Formula en ginger ale, een ‘Campari Sour’ met Campari, vlierbloesemsiroop en eiwit en een ‘La Neta’ met Montelobos mezcal, Martini Floreale en Arizona Green Tea. De cocktailbox bevat, voor zover mogelijk, de ingrediënten voor alle cocktails. Het is alleen nog aan jou om ze shaken.

Campari Sour

Campari Sour | By Mr. Smith 

Hoe geniet je thuis van een cocktail waar minder alcohol in zit en hoe maak je deze dan? Hierbij delen we graag het recept van de zomerse cocktail Campari Sour van cocktailbar Mr. Smith uit Maastricht:

Ingrediënten:

  • 40 ml Campari
  • 30 ml citroensap
  • 20 ml St. Germain (vlierbloesemlikeur)
  • 20 ml eiwit
  • 5 ml suikersiroop
  • ijs
  • Garnering: (gedroogd) sinaasappelschijfje

Bereidingswijze:
1. Pak een coupe glas en een shaker
2. Vul je glas met ijs
3. Schenk alle ingrediënten, op de garnering na, in de shaker
4. Gebruik de ‘dry shake’ methode, oftewel shaken zonder ijs
5. Voeg daarna ijs toe aan de shaker en shake nog een keer
6. Gooi het ijs uit je glas en gebruik een strainer (zeefje) om de cocktail door de strainer uit te schenken in het glas
7. Garneer de cocktail met een (gedroogd) sinaasappelschijfje

De Thuisborrel Club Conscious Edition is te bestellen via de website van De Thuisborrel Club.