tuinoverkapping

Een terrasoverkapping of veranda laten bouwen

Er gaat wat ons betreft niets boven het buitenleven. Helaas maken de weersomstandigheden in Nederland dat iets lastiger, maar niet getreurd want er zijn genoeg oplossingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stijlvolle terrasoverkapping of veranda aan je woning? lorangerie.nl heeft een passende oplossing voor iedere tuin.

Terrasoverkapping

Wil jij ook met slecht weer kunnen genieten van je terras? Of wil jij blijven genieten van het heerlijke buitenleven tijdens de iets koudere nazomerdagen of de eerste lentedagen van het jaar? Dan is het plaatsen van een terrasoverkapping een hele goede oplossing. Je kunt hierbij kiezen voor een polycarbonaat dak of een glazen dak. 

Een polycarbonaat dak is goedkoper dan een glazen dak, daarnaast is hij licht van gewicht, duurzaam en ook niet onbelangrijk: gemakkelijk te reinigen. Wat overigens ook handig is: door het materiaal zelf is het vaak zo dat je geen zonnedoeken hoeft te plaatsen, dit is wel afhankelijk van de precieze plaatsing van het polycabonate dak.

Een glazen dak is dan misschien een duurdere optie, het ziet er wel direct super chique uit. En wat betreft de zon; het is mogelijk om uv-filters in de glazen terrasoverkapping te laten verwerken. Laat er een aluminium constructie omheen bouwen en je hebt een ijzersterke constructie waardoor je zelfs met regenachtig weer gewoon buiten kunt zitten zonder nat te worden.

Wanden en deuren

Je kunt het natuurlijk ook iets luxer aanpakken, door bijvoorbeeld één of meerdere wanden toe te voegen aan de terrasoverkapping. Zo’n wand biedt beschutting tegen wind en regen. Je kunt hierbij kiezen voor een glazen wand om het uitzicht op de tuin te behouden, wil je echter wat meer privacy, dan kun je ook kiezen voor een dichte aluminium wand.

Je kunt het geheel zelfs helemaal afsluiten met wanden en er een deur in laten te zetten. Een schuifdeur is hierbij een optie, dit biedt beschutting wanneer dat wenselijk is, maar kan ook gewoon open staan. Dit kun je ook iets rigoureuzer aanpakken door er een schuifpui van te maken. Zo kun je in een handomdraai weer een geheel open veranda creëren wanneer dat wenselijk is. Nog een bijkomend voordeel is dat zowel de schuifdeur als de schuifdeur als de schuifpui geen extra ruimte nodig hebben om open te slaan. Een openslaande deur heeft die ruimte wel nodig.

Over een openslaande deur gesproken: die behoort natuurlijk ook tot de opties. Bij de plaatsing van een deur in de afgesloten veranda creëer je meer een ‘tuinkamergevoel’ en wordt de veranda optisch echt een verlenging van de woning zelf. 

Vrijstaande veranda

Is jouw woning niet geschikt om een overkapping of veranda tegenaan te plaatsen? Dan is een vrijstaande veranda een geweldige oplossing, deze kun je gewoon op een plekje naar wens in de tuin laten bouwen. En dit levert natuurlijk net zoveel buitenleven plezier op als een veranda die wel direct tegen de woning geplaatst is.

Waar je ook voor kiest, alle beschreven opties zorgen ervoor dat je het hele jaar door ‘buiten’ kunt leven, ook al is het regenachtig en koud!