zomerbollen

Een kleurexplosie in de tuin met zomerbollen

Als je de zomer optimaal wilt ervaren in je tuin, kies dan voor zomerbollen. Ze brengen volop kleur in jouw groene oase, en dat voel je. De kleuren en geuren laten je genieten en maken je onbewust vrolijk. Plant ze in je tuin als aanvulling in de border, of in potten voor extra kleur op het terras of balkon.

Bolgewas

Zomerbollen zijn zomerbloeiende bolgewassen. Denk bijvoorbeeld aan dahlia’s, lelies, calla’s, begonia’s en gladiolen. Je plant ze in het voorjaar, wanneer de kans op vorst is verdwenen en de zon de grond opwarmt. In de zomer belonen ze je met spectaculaire bloemen in de meest indrukwekkende kleuren.

Kleuren

Feloranje, funky paars, knalroze of hard geel; de kracht van zomerbollen is het creëren van een kleurexplosie in je tuin. Dit kan met harde kleuren, maar ook met zachte pasteltinten. De keuze is aan jou. Vanaf het moment dat de bollen groeien, is een bloemenzee gegarandeerd.

Leuk om te weten

  • Zomerbollen staan het liefst op een zonnige plek in de tuin. De warmte en het licht stimuleert de groei en de bloei. Houd dat dus in je achterhoofd wanneer je overgaat tot het planten van de bollen.
  • Zomerbollen doen het ook goed in potten; vooral de laagblijvende soorten zijn hiervoor geschikt. Zorg wel voor gaten in de bodem van de pot zodat overtollig water weg kan lopen. Hoe leuk is dat voor op je balkon?
  • Wist je dat dinnerplate dahlia’s bloemen van wel 30 centimeter kunnen produceren? Ze vormen een werkelijk prachtig overweldigend kleurenpallet in je tuin.
  • Wist je dat lelies zowel geurend als niet-geurend verkrijgbaar zijn?
  • Begonia’s zijn hooikoortsproof. De stuifmeelkorrels van begonia’s zijn zo zwaar dat ze direct op de grond vallen en niet door de lucht zweven. Een geweldige oplossing voor mensen die hier normaliter veel hinder van ondervinden.

Ben je op zoek naar meer informatie en/of inspiratie over en met zomerbollen? Kijk dan op www.bloembol.org.

zomerbollen-1
Liatris Spicata
zomerbollen-2
Lilium asiaticus ‘Forever Summer’
zomerbollen 3
Calla ‘Gold Medal’
zomerbollen-5
Begonia ‘Picotee Sunburst’
zomerbollen-6
Dahlia ‘Feline Yvonne’
zomerbollen-7
Tigridia pavonia ‘Aurea’
zomerbollen-8
Begonia