Donorweek: Lifestyle NWS zegt Ja!

De Donorweek is van start gegaan! Van zondag 12 t/m zondag 19 oktober 2014 is het Donorweek. Heel Nederland staat in het teken van orgaan- en weefseldonatie. Want Nederland heeft meer orgaandonoren nodig. Lifestyle NWS roept mensen op om in deze week een actie te organiseren en orgaandonatie onder de aandacht te brengen van familie, vrienden, collega’s, bekenden én onbekenden.

Steeds meer mensen zeggen ‘Ja’

Steeds meer mensen zeggen ‘Ja tegen orgaandonatie. Sinds het begin van de landelijke JaofNee-campagne steeg het aantal mensen dat toestemming geeft met ruim 10%. Meer dan 3,5 miljoen mensen hebben al vastgelegd dat hun organen gebruikt mogen worden voor een levensreddende transplantatie. Tegelijkertijd neemt het aantal Nee’s in het register af. Slechts 1 op de 10.000 van de ja-zeggers kan daadwerkelijk na overlijden organen afstaan, en daarom zijn er nog steeds niet voldoende donoren. Op dit moment wachten er ruim 12oo mensen op een donororgaan en dat is natuurlijk veel te veel.

Nieuwe longen!

Het was kantje boord. Ik stond tien jaar geleden op de urgentielijst. Mijn longinhoud was nog maar 12 procent en ik lag een half jaar in het ziekenhuis. In quarantaine moest ik wachten op nieuwe longen van een donor, 24 uur per dag aan de zuurstof.”  Daniëlle  vertelt aan het begin van de Donorweek, over de periode in haar leven waarin de tijd gevaarlijk wegtikte.

Lees het volledige artikel hier en word donor!

donor

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!