Opel Mokka

Splinternieuwe Opel Mokka

Dit is wel even ander blik van Opel, die nieuwe Opel Mokka! Verrassend design aan de buitenkant en zeker ook aan de binnenkant. De nieuwe Mokka wijkt zoveel af van het uitgaande model, dat een nieuwe naam zeker niet zou misstaan. De nieuwe Opel Mokka is een splinternieuwe cross-over in het B-segment, vergelijkbaar met de Peugeot 2008 en DS 3 Crossback, allemaal lid van de Groupe PSA. De Opel Mokka wordt leverbaar met benzine- en dieselmotoren maar gaat van start met een elektrisch aangedreven versie, de Mokka-e. Nu Opel onderdeel uitmaakt van PSA (Peugeot) maakt het volop gebruik van onderdelen van deze groep. Wat betreft de nieuwe Mokka begint dat al bij het platform waar de auto op staat, het CMP-platform. Ook de aandrijflijnen zullen identiek zijn aan die van z’n broertjes. De Mokka-e heeft een 136 pk sterke elektromotor aan boord, die de voorwielen aandrijft. Het accupakket is 50 kWh groot, voldoende voor een bereik van 322 km. 

Met het design van de Mokka slaat Opel een nieuwe weg in. Reken maar dat we de designkenmerken gaan terugzien in andere Opel modellen. 

Buitenkant

Compact, stoer en opvallend, dat is de eerste indruk van de nieuwe Opel Mokka. De Mokka is 4,15 lang, 15 cm korter dan de Peugeot 2008. Toch is het een vijf-zitter met maar 6 liter minder bagageruimte dan in het uitgaande model. Het design is geïnspireerd op de vijftig jaar oude Opel Manta, een echt Opel icoon uit het verleden. Slim dat Opel voor dit voorbeeld kiest, het maakt dat het merk zich echt kan onderscheiden van z’n familiegenoten binnen PSA.  Opel belooft dat je de auto naar je eigen voorkeuren kunt stylen met unieke dakkleuren, hemelbekledingen en een glazen dak.

Beeldbepalend aan de voorkant is een relatief vlak ogend paneel (Vizor) waarin koplampen en het merkembleem zijn verwerkt. Als optie kun je IntelliLux LED® Matrix-koplampen laten monteren, waardoor je eigenlijk altijd met groot licht kunt rijden, bij tegenliggers dimt dit systeem namelijk automatisch.

Binnenkant

Ook de binnenkant oogt als Opel 2.0. Twee beeldschermen, één van 7 (optioneel 10 inch) en één , van 12 inch vormen samen een uitgestrekt instrumentarium, met daarin alleen digitale tellers. Verder oogt het interieur strak en opgeruimd met zo min mogelijk fysieke knoppen Qua veiligheidssystemen en rijgemak is de Mokka helemaal bij de tijd met Adaptive Cruise Control met stop&go-functie, Lane Departure Warning met actieve rijstrookassistent en een automatisch noodremsysteem. Een panoramisch 180° achteruitrijcamera zorgt voor overzicht bij het parkeren. Met Advanced Park Assist is in-en uitparkeren een klusje zonder je handen te gebruiken. Opel staat bekend om z’n uitstekend zittende stoelen, ook de nieuwe Mokka is leverbaar met zesvoudig verstelbare ergonomische stoelen, zo je wil bekleed met alcantara of leer.

Aandrijving

De elektrische Mokka-e heeft dus de bewezen aandrijflijn van PSA aan boord. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 150 km/h. Het accupakket kan, afhankelijk van de oplader, in een halfuur tijd voor 80% gevuld worden.

Opel geeft aan dat de Mokka ook met brandstofmotoren leverbaar wordt, maar nog niet welke dat zullen zijn. Uitgaande van de Peugeot 2008 schatten wij in dat het qua benzine de 3 cilinder 1,2L PureTech motor wordt met 100, 130 en 155 pk. Voor dieselrijders zal het dan de 4 cilinder 1,5L BlueHDi met 100 pk worden. Voor alle motoren geldt: superzuinig in gebruik en voldoende sterk.

De nieuwe Opel Mokka is vanaf komende zomer te bestellen, aflevering zal dan begin 2021 te verwachten zijn. Prijzen heeft Opel nog niet bekend gemaakt. 

Opel Mokka

Opel Mokka

Opel Mokka

Opel Mokka

Opel Mokka

Opel Mokka

Opel Mokka

Opel Mokka

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!